
יו"ר האגודה למען החייל התורני, אליהו לקס, מגיב בזעם לדבריו של הפרשן הכלכלי נחמיה שטרסלר שצוטט כמי שכתב בעמוד הפייסבוק שלו: "איך זה שאף לוויה לא יצאה מבני ברק או ממאה שערים".
הדברים עוררו זעם רב בקרב חברי הכנסת החרדים שהגדירו אותם כנוטפי שנאה ואף כבעלי נימה אנטישמית.
לקס אומר כי "למען האמת, לא כל פוסט צריך לזכות להתייחסות, אך היות שאני משמש כיו"ר האגודה למען החייל התורני ראיתי צורך לענות על דבריו האוויליים של נחמיה שטרסלר הן מבחינת ילדיי באופן אישי, והן מהבחינה הכללית של האיש ודבריו בתוך עם ישראל ובהקשר המלחמה הנוכחית".
את דבריו הוא פותח בהתייחסות האישית ומציין כי "מהבחינה האישית, שני ילדי הגדולים שהגיעו לגיל חיול התגייסו לנח"ל החרדי ושירתו בתפקידים קרביים. הקטן מביניהם היה צריך להשתחרר השבוע, אך על דעת עצמו האריך את השירות כדי להתנדב להיכנס לרצועת עזה, מבלי שאיש חייב אותו בכך. בשביל שנחמיה שטרסלר יהיה מרוצה, צריך להרוג את הילדים שלי, אבל אני מרוצה יותר מכך שאויבינו מתים וילדינו חיים. ואגב, נחמיה, אנו תושבי ירושלים".
עוד מוסיף לקס ואומר כי "מהבחינה הכללית, בימי בין המצרים אנו נזכרים תמיד בשנאת חינם שהחריבה את בית המקדש ואת ההתיישבות היהודית בארץ לפני כמעט 2000 שנה. במלחמה זו, הנערכת בימי בין המצרים, אנו זוכים לראות את ניצני התיקון הולכים ומלבלבים באחדות ואהבת חינם, ומקווים שעל ידי כך נחזור וניבנה כעם אחד עד קץ הגאולה. כמו תמיד, יורשיהם של דתן ואבירם ינסו לגרום פירוד ומחלוקת. לצערי אני יכול להצביע על נחמיה שטרסלר והבליו כאחד היורשים המרכזיים, שלא מסוגל לסבול את אחדות ישראל. בשונה מדתן ואבירם, הוא לא שם את האצבע על פגמים אמיתיים אלא על פגמים מדומיינים".
את דבריו הוא חותם ואומר כי כולו תקווה "שיבוא יום ויחזור בתשובה, ולא יהיה סופו כסופם של עדת קורח דתן ואבירם".

