חייל חיילים דתיים צה"ל צוק איתן צבא לוחמים
חייל חיילים דתיים צה"ל צוק איתן צבא לוחמיםפלאש 90

עורך הדין יורם שפטל משבח בפינתו השבועית בערוץ 7 את אנשי הציונות הדתית שלקחו חלק משמעותי בלחימה ברצועת עזה במהלך מבצע ''צוק איתן''.

"העם התגלה בכל זוהרו", אומר שפטל. "לראות את תמונות הנופלים מחד ואת הלוחמים הגיבורים שמחרפים את נפשם. לראות איזה חומר אנושי נפלא, איזו רוח לחימה, בצדק הם מאוכזבים שלא נתנו להם לסיים. אתה מסתכל על החיילים ושרשרת הפיקוד, ספק אם יש צבא כזה עם שדרת פיקוד כזאת".

לדבריו הוכח בלחימה בעזה שהציונות הדתית עומדת בראש החברה הישראלית. "שוב התגלה מה שידוע כבר לדור שלם, שהקבוצה המובילה בחברה הישראלית בכל דבר זו הציונות הדתית והמתיישבים ביו"ש. מספיק לראות את רשימת הנופלים והחיילים שמראיינים אותם ומשוחחים איתם, את סגן איתן וכמותו,  וברור לחלוטין שהכיפות הסרוגות הם חוט השדרה של צבא הגנה לישראל ובמיוחד בכל דרגי הפיקוד".

שפטל קורא למרעילי הבארות, כלשונו, בכלי תקשורת, לרדת לבונקרים. "המלחמה הזאת חשפה בניגוד למה שהתקשורת מנסה ליצור כאן, עם מאוחד. הם אומרים שאנחנו חברה משוסעת ומפורקת, זה מה שהם מנסים ליצור כאן, אבל יש לנו כאן עם נפלא וראינו את זה עכשיו הלכה למעשה".

שפטל כלל לא בטוח שהמלחמה הסתיימה, "אם המצרים יתמידו בקו האנטי חמאסי שרואה בחמאס שלוחה של האחים המוסלמים שהם האסון הכי גדול של מצרים, ואם ישראל תגלה נחישות מינימאלית, אני סבור שהחמאס ישוב לירות ואז אני מקווה שסוף סוף ייפול האסימון אצל השלישייה, נתניהו, יעלון וגנץ שיבינו שאין ברירה וצריך לכבוש את עזה".