צוק ואיתן
צוק ואיתןיחצ

אחרי יותר מחמש עשרה שנים שלא נצפו המלטות בחצר שועלי הפנק בספארי, זה קרה סוף סוף. פני בת הארבע והזכר הצעיר, לואי דה פנק, המכונה בספארי בשם "לואי", גם הוא בן ארבע הביאו לעולם שני גורים חמודים.

בשבועות האחרונים, המטפלים הבחינו בשועלי הפנק שחפרו בורות ומחילות בכל החצר. זה קרה אחרי ההזדווגות בין פני הנקבה ללואי דה פנק הזכר.כעת, פני, בת הארבע שהגיעה  לגן, לפני כשנתיים מאנגליה, חובקת שני גורים.

המטפלים שצפו בחיבור ובהזדווגות הארוכה המתינו בדיוק חמישים יום ואז גילו בחצר את הגורים. להמלטה המרגשת, קדמה תקופת חפירות אינטנסיבית, במהלכה עסקה פני בעזרתו האדיבה של לואי בחפירת בורות ומחילות בחצר. המטפלים הבינו שהיא מכינה את השטח לקראת בואם של הגורים וחיכו בסבלנות.


מיום ליום, פני הפכה לתוקפנית ואגרסיבית מאוד וכל מי שעבר בסמוך לחצר זכה למחווה של נביחות רועמות. גם העטינים שלה החלו להתמלא ונראה היה שהיא עומדת בפני המלטה. ההתרגשות הייתה גדולה מאוד, לפני נולדו גורים קטנטנים והיא מיהרה להחביא אותם בתוך כדים שהונחו מבעוד מועד בחצר ובתוך הבורות שנחפרו.


עד לאחרונה, החצר כוסתה בבד כדי לאפשר לפני האם הצעירה, להיניק את הגורים בנחת וללא הפרעות חיצוניות. כעת מסירים המטפלים בהדרגה את הכיסוי של החצר, כדי שפני והגורים יתרגלו לנוכחות קהל המבקרים.


ובמה עסוקים כעת? בין השאר במציאת שמות לגורים וכבר הועלתה ההצעה לקרוא לשניים צוק ואיתן.