בנימין נתניהו
בנימין נתניהוחיים צח, לע"מ

בכירים פלסטינים סיפרו הלילה (רביעי) כי ההצעה המצרית להפסקת אש קבועה בין ישראל לחמאס כוללת הקלה הדרגתית של המצור הישראלי על רצועת עזה.

הבכירים אמרו כי בתכנית שהוצעה בקהיר אין התעסקות בנושאי מחלוקת כמו דרישת החמאס להסרה מלאה של המצור והדרישה הישראלית לפרז את רצועת עזה מנשק ומתשתיות טרור.

בנוסף, התכנית המצרית כוללת הפסקת מדיניות החיסולים מהאוויר של ישראל ואזור חיץ ברוחב של 500 מטרים שיצומצם באופן הדרגתי. על פי דיווח של סוכנות הידיעות איי-פי, לא ידוע האם ישראל או חמאס קיבלו את ההצעה המצרית.

גורם במשלחת הפלסטינית אמר הבוקר לעיתון "א-שרק אל-אווסט" כי לחמאס אין כוונה להאריך את הפסקת האש שתסתיים הלילה בחצות. "יש התקדמות איטית, אין פריצת דרך", אמר הגורם לעיתון וטען כי ההתקדמות במשא ומתן קשורה להחלטת ישראל שלא לדרוש את פירוז הרצועה והסכמתה להקלות רבות כמו תשלום לפקידי חמאס וכניסת סחורות לעזה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ערך אמש פגישות עדכון נפרדות עם שרי הקבינט המדיני-ביטחוני, בהן דיווח על התקדמות השיחות מול נציגי חמאס בקהיר. חלק מהשרים הביעו תרעומת בפני ראש הממשלה על שביטל את ישיבת הקבינט שתוכננה אתמול בצהריים.

"שוב אני מזהיר", אמר אתמול שר הביטחון משה יעלון במהלך ביקור בבסיס חיל הים באשדוד. "ביום רביעי בחצות אני לא יודע אם אנחנו מגיעים להסדר, אני לא יודע אם אנחנו צריכים להאריך את המו"מ, יכול להיות שפורצת עוד פעם אש ואנחנו עוד פעם יורים עליהם ועוד פעם מבצעים פעולות ועוד פעם הם מנסים לעשות פיגוע ימי כזה או אחר".