רובין וויליאמס
רובין וויליאמסרויטרס

שחקן הקולנוע רובין וויליאמס שהתאבד השבוע בביתו שבקליפורניה היה בשלבים הראשוניים של מחלת הפרקינסון, כך גילתה היום (חמישי) אלמנתו.

למרות הודעת האלמנה, התעלומה סביב נסיבות התאבדותו של וויליאמס עדיין מרחפת באוויר. מקורביו אמרו כי הוא היה מצוי בדיכאון כבד והזכירו כי בעבר נאבק בהתמכרות לסמים ואלכוהול. 

וויליאמס בן ה-63 שיחק בין השאר ב"גברת דאוטפייר", "ג'ומאנג'י", "הוק", "כלוב הציפורים" ועוד. כמו כן תרם את קולו ל"אלאדין", "תזיזו ת'רגליים" ולסרטי אנימציה נוספים. הוא זכה באוסקר על תפקידו ב"סיפורו של וויל האנטינג" וזכה בשבעה פרסי גלובוס הזהב, כולל למפעל חיים ובשני פרסי אמי.

נשיא ארצות הברית ברק אובמה ספד לשחקן וכתב כי "הוא היה רופא, אומנת, נשיא, פרופסור, פיטר פן וכל מה שביניהם. היה יחיד במינו. הוא הצחיק אותנו, הוא גרם לנו לבכות. הוא העניק מכישרונו בחופשיות ובנדיבות לאלו שנזקקו לכך יותר מכול".

"משפחת אובמה שולחת את תנחומיה למשפחתו של רובין, לחבריו ולכל מי שמצא את קולו הודות לרובין וויליאמס", הוסיף אובמה.