
מלחמת האזרחים בלוב הולכת ומסלימה. ביומיים האחרונים התנהלו קרבות עזים בעיר הבירה טריפולי, ובעיקר בחלק הדרומי של העיר בו נמצאים משרדי הממשלה וסמוך לאזור נמל התעופה הבינלאומי.
המערכה האחרונה החלה ב-13 ביולי ומובילים אותם מרבית המליציות החמושות, ובכללן המזוהות עם הזרם הג'יהאדיסטי (אנסאר אל-שריעה) המתנגד לדמוקרטיה וחותר להשליט את ההלכה האסלאמית על המדינה.
ארגונים אלה דחו את הצעת פשרה להקים מועצת מייעצת ("שורא") על בסיס של נכבדי העיר כמוצא זמני למשבר, בטענה שמדובר במינוי אישים המזוהים עם האחים המוסלמים וארגונים אחרים, אותם הם האשימו באחריות לדרדורה של לוב למצב של כאוס.
על פי דיווחים מגורמים רשמיים בלוב, במהלך היומיים האחרונים נהרגו ונפצעו בטריפולי כ-220 איש, אזורי מגורים נתונים למתקפת מרגמות ורקטות לאורך כל שעות היממה, שכונות רבות מנותקות מחשמל, פעילות המסחר משותקת ועקורים רבים בורחים מבתיהם בניסיון למצוא מפלט בסביבת נמל התעופה.