גלעד ארדן. ירים את הכפפה?
גלעד ארדן. ירים את הכפפה?צילום: פלאש 90

שר התקשורת וחבר הקבינט המדיני-בטחוני, גלעד ארדן, ביקש הבוקר (חמישי) מאזרחי ישראל אורך רוח, על מנת לאפשר את סיום המבצע.

השר ארדן ציין בראיון לגלי צה"ל, כי ישראל לא ויתרה לחמאס במהלך המשא ומתן. "חמאס לא קיבל אף אחת מהדרישות שלו ולכן ככל הנראה הוא חזר לירות".

ארדן הוסיף, כי המו"מ לא צפוי להסתיים עם הישגים גדולים לישראל מעבר לרגיעה, "ישראל היא הצד החזק, והיא הצד השולט כאן, ולכן אין לישראל הרבה מה לקבל חוץ מאשר שקט לטווח רחוק. זה ההישג שאנחנו נקבל, אבל תמורתו לא צריך לתת שום דבר מעבר לעניינים הומניטריים"

"מתי תגיע נקודת השבירה של חמאס? אין לזה נוסחה מדעית", הבהיר ארדן, "בהתחלה חמאס רצה להגיע עם תנאים מוקדמים ובסוף הוא הגיע בלי תנאים מוקדמים, בסוף הוא יגיע לנקודת השבירה".

"הקרבה שלנו היום להחלטה על מבצע קרקעי הרבה יותר גדולה מאשר בתחילת המערכה. האם זה יקרה מחר בבוקר? לא בטוח, כי כנראה המחיר של זה הוא גבוה, אבל אנחנו קרובים היום למבצע קרקעי הרבה יותר מאשר אי פעם מאז תחילת המבצע", הדגיש ארדן.