נתניהו ויעלון
נתניהו ויעלוןפלאש 90

ביקורת קשה בקבינט על החלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו שלא לאשר עם חברי הקבינט את הסכם הפסקת האש עם ארגוני הטרור בעזה.

ההצעה המצרית כוללת הפסקת אש לא מותנית בזמן, פתיחת המעברים לצורך הכנסה של ציוד שיקום לתוך הרצועה, כאשר שני הצדדים יעלו תוך חודש את המשך דרישותיהם.

שרים החברים בקבינט-המדיני ביטחוני כלל לא עודכנו במגעים המתקדמים להפסקת אש עם חמאס ולמעשה שמעו על כך רק דרך כלי התקשורת.

נתניהו הבין במהלך היום כי לא צפוי לו רוב בקבינט וארבעה שרים לפחות צפויים להתנגד ועל כן בחר בדרך מקורית משלו למנוע את המהלך. בנט ביקש מנתניהו לקיים הצבעה בנושא אך נתניהו דחה את בקשתו בטענה כי מבחינה משפטית כלל לא קיימת חובה כזו. לטענת נתניהו, אשר זכתה לגיבוי מצד היועמ"ש, החלטת הקבינט לפני מספר שבועות המסמיכה אותו לנהל מו"מ להפסקת אש ולהגיע להסכמות עומדת בתוקף, ועל כן אין צורך להביא את אותו נושא לדיון נוסף.

העימות עם ראש הממשלה רק יילך ויגבר בשבועות הקרובים על רקע תחושות הציבור הישראלי כי נתניהו ויעלון הובסו במערכה ולא הצליחו להכניע את חמאס. לנתניהו צפוי מאבק לא קל בעקבות תוצאות המלחמה- 70 הרוגים ישראלים, 200 פצועים ופגיעה קשה במשק הישראלי שעלותו כעשרים מילארד שקלים.

גם סקרים אחרונים מצביעים כי נתניהו נחלש בעקבות המלחמה בעזה.  סקר שערכה חברת שילוב עבור חדשות 2 מעלה כי בארבעת הימים האחרונים חלה ירידה דרמטית בשיעור התמיכה הציבורית בראש הממשלה.

על פי הסקר, רק 38% מהישראלים מרוצים מתפקודו של בנימין נתניהו, לעומת 50% שאינם מרוצים. מדובר בירידה משמעותית ביחס לשיעור התמיכה בנתניהו לפני ארבעה ימים, שעמד על 55%.