בנימין נתניהו

ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס הערב (רביעי) מסיבת עיתונאים יחד עם שר הביטחון משה יעלון והרמטכ"ל בני גנץ.

מסיבת העיתונאים באה על רקע הפסקת האש עם החמאס שנכנסה אמש לתוקף ללא תנאים מוקדמים ובלי הגבלת זמן, וכן על רקע הביקורת הקשה שהושמעה כלפי נתניהו בעקבות סיום מבצע 'צוק איתן'.

"עם כינון הפסקת האש אני יכול לומר שיש הישג צבאי ומדיני גדול", פתח נתניהו והוסיף כי "החמאס הוכה קשות ולא קיבל -אף לא אחד, מהתנאים שהציב".

ראש הממשלה אמר כי "כשהושלמה משימת חיסול המנהרות, משכנו את הכוחות אחורה וזאת כדי למנוע מהחמאס אפשרות להרג חיילינו או חטיפתם - מטרות שייחל להם. עם זאת המשכנו לתקוף מהאויר והרגנו כאלף מחבלי האויב - כולל בכירים בצמרת הפיקוד".

"הפגיעה שהחמאס ספג זו פגיעה שהוא לא ספג מאז הקמתו - פגיעה צבאית ומדינית". נתניהו הדגיש כי החמאס לא קיבל שום תנאי שהציב, "הוא דרש נמל ימי, שדה תעופה, שחרור אסירי שליט, תיווך קטארי וטורקי - ולא קיבל".

ראש הממשלה הדגיש כי אם החמאס יחדש את הירי ישראל תגיב בחזקה, "לא נסבול טפטופים על שום חלק ממדינת ישראל ומה שהגבנו - נגיב יותר חזק".