ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש בצהריים עם יו"ר ועדת החוץ של הקונגרס האמריקני אד רויס ועם חבר בכיר בוועדה אליוט אנגל.
בפתח הפגישה אמר נתניהו, כי "אני שמח מאוד לראות שני ידידים ותיקים, חבר הקונגרס אנגל וחבר הקונגרס רויס. אתם תומכים גדולים של ישראל. הדבר משקף את התמיכה חוצת המפלגות לה זוכה ישראל בארה"ב משני קצוות הקשת, מצד כל ממשל וכל נשיא".
לדבריו, "אנו מעריכים זאת עמוקות, את הסיוע בכיפת ברזל וכלל הסיוע לישראל, העמידה לצד זכותנו להגן על עצמנו מפני טרוריסטים המפרים כל נורמה וכל חוק והמאיימים על כולנו".
נתניהו ציין, כי "אנו נלחמים לא רק את מלחמתה של ישראל, אלא מלחמה משותפת נגד אויבי האנושות – חמאס, חיזבאללה, אל-קעידה, דאעש – שרבים מהם נתמכים על ידי משטרים יצואני טרור כמו איראן. אני חושב שמדובר באתגר לכל האומות התרבותיות. ישראל וארה"ב ניצבות יחד, וביקורכם משקף זאת. אני חושב שעלינו להבין שאם לא נתמודד עם אותם כוחות, הם יתקדמו, לא רק במזרח התיכון, אלא גם לאירופה, ארה"ב וכל מקום על פני כדור הארץ".
"העם בישראל נרגש מהתמיכה החזקה לה הוא זוכה מהעם האמריקני, הממשל האמריקני ונציגיה של ארה"ב. מדובר במגן ברזל למען ישראל ונגד השימוש במגן אנושי שגובה מחיר איום ונורא מתושבי עזה. לכן אני מודה לשניכם על הבעת התמיכה", הוסיף נתניהו.
חבר הקונגרס רויס אמר, "תודה, ראש הממשלה. רצינו להיות כאן בשעה מאתגרת זאת. ההיסטוריה של ישראל רצופה התמודדות עם אתגרים, ואתם אכן התמודדתם עם האתגר הזה. אתם גם תתמודדו עם האתגר הבא, אולם אנחנו בארה"ב, נציגי שתי המפלגות, בהחלט מסכימים עם ההערכה הזאת, וכפי שאמרתי, אנו כאן לא רק כדי לסייע לכם להתמודד עם האתגר, אלא כדי לקיים דיון כיוון שכשנחזור לוועדת יחסי החוץ, בכוונתנו לקיים דיאלוג בנושא דאעש והאיומים האחרים באזור, וכמובן לקיים דיאלוג שוטף בנושא איראן, המסייעת לטרור בדרכים כה רבות. תקוותנו היא שנוכל לגבש תכנית מרוכזת וממוקדת לגבי מה יש לעשות בנושא דאעש וכיצד לעצור את הסחף של דאעש, ועדיף מוקדם ולא מאוחר".
חבר הקונגרס אנגל אמר, "אדוני ראש הממשלה, כפי שאתה יודע, אני ואד רויס מייצגים את שתי המפלגות. אנו מנהיגים את ועדת יחסי החוץ משתי המפלגות ואין ולו שמץ של חילוקי דעות בינינו והקונגרס מאוחד משני צדי הקשת בכל הנוגע לתמיכה בישראל ולעובדה שהקשרים בין ישראל וארה"ב הם חזקים והתמיכה חוצה מפלגות, וכך צריך להיות. רק לציין במהרה שתי דוגמאות: בימי נעילת המושב בוושינגטון, הקונגרס הצביע ברוב של 422 מול 8 לתקצוב נוסף של כיפת ברזל, וכמו כן העברנו החלטה פה אחד המגנה את חמאס על השימוש באזרחים כמגן אנושי. ולכן הידידות והזיקה בין ארה"ב וישראל היא בלתי מעורערת, וכך תמיד תהיה".
