זקני העדה החרדים מפגינים מול לשכת הגיוס
זקני העדה החרדים מפגינים מול לשכת הגיוסאתר קוקר

עמותת חדו"ש לחופש דת ושוויון קראה אתמול (חמישי) למשטרה לסכל את כוונת הפלג הירושלמי החרדי הקיצוני לחסום הבוקר את הכבישים בין חיפה למרכז הארץ באמצעות שיירות של מכוניות שייסעו באיטיות במחאה על מעצר עריקים חרדים.

מנכ"ל חדו"ש אורי רגב אמר כי "הדמוקרטיה מאפשרת ובצדק להפגין בעד מטרות מתועבות כמו השתמטות, אבל הזכות לחסום כבישים איננה חלק מחופש הביטוי".

הבוקר צפוי שחרור של עריק חרדי מכלא 6 בעתלית. מדובר בעציר שנשמע להוראת מנהיג הפלג הירושלמי הרב שמואל אויערבאך ולא התייצב לצווים בלשכת הגיוס. אנשי הרב אוירבאך פרסמו קריאה לתומכיו להשיג רכבים ולהצטרף לשיירות שייסעו באיטיות מכוונת מעתלית ומחניון נחל אלכסנדר.

לדברי רגב, "הרב אויערבאך הפך בשנה האחרונה לסמל ההשקפה שדמו של בחור חרדי כחול מדמו של של לא חרדי ועל הלא חרדי להמית עצמו בקרב כדי שתלמידי אויערבאך יובלו להמית עצמם בעולה של תורה או סתם להתבטל". הוא קרא למשטרה לעצור למשך השבת כל נהג שיפר את הסדר הציבורי וישתתף בשיירה.