
ח"כ פנינה תמנו שטה (יש עתיד) הגיבה היום (שלישי) לתקיפה האלימה בפתח תקווה נגד שני גברים יוצאי העדה האתיופית.
"אני מתביישת ומזועזעת מפשע השנאה הזה", אמרה ח"כ תמנו שטה "אין צורך לייפות את המציאות המכוערת. בה התקיפה האלימה היא אך ורק על סמך גוון עורם של הנתקפים".
לדבריה "אין מקום לגילויי גזענות כה בוטים בישראל. אני מצפה וקוראת להעניש במלוא החומרה את האחראים על המקרה המתועב. למען יראו ויראו התחושה שיש רפיון במערכת המשפטית שאמורה להיות הראשונה שמשגרת מסר ברור כנגד אזרחים שמותקפים רק בגלל מי שהם".
באירוע שהתרחש באזור התחנה המרכזית בפתח תקווה בסוף השבוע האחרון, נפצע אחד המותקפים, בן 74, באורח קשה וסבל משברים בגולגולתו. הוא פונה לבית החולים בלינסון בעיר לקבלת טיפול רפואי. המותקף השני, בן 35, נפצע באורח קל בלבד.
היום נעצרו שני תושבי פתח תקווה, בשנות ה-30 לחייהם, בחשד שתקפו באיומי רובה ופצעו את השניים.
מחקירה ראשונית עולה כי המעשה התבצע על רקע גזעני ובחיפוש שנערך בביתם נמצא הנשק החשוד. השניים קשרו את עצמם למיוחס להם. מעצרם של השניים הוארך בשישה ימים נוספים על ידי בית המשפט.
