
שר הכלכלה, נפתלי בנט, מגיב הערב (שלישי) לראשונה בקולו לסערת הדחתו לכאורה של הרבצ"ר לשעבר, הרב אביחי רונצקי, משירות מילואים.
בנט הכחיש בראיון לערוץ 2 את הטענות לפיהן קיבל במהלך המלחמה מידע מהרב רונצקי שירד לשטחי הלחימה על מדים למרות שלא גוייס לשירות מילואים.
"לא יודע מאיפה הדבר הזה בא, לא היה ולא נברא, יעלון משתמש ברב הצבאי הראשי לשעבר כדי לנגח אותי", טען בנט, "הרב רונצקי 45 שנים בצבא. אני חושב ששוחחנו פעם אחת במהלך המלחמה והרב רונצקי סיפר לי על מורל החיילים, אני באמת לא מבין מה קרה לשר הביטחון".
בנט ציין כי המידע בו עשה שימוש הגיע מסיוריו התכופים בשטח, "מתחילת שובו אחים ובמשך צוק איתן כל יומיים ירדתי לשטח ודיברתי עם עשרות מפקדים, קצינים, מאיפה אתה חושב שיזמתי את מבצע חיסול המנהרות?".
בנט האשים כי שר הביטחון וראש הממשלה לא התייחסו ברצינות לאיום המנהרות, "אני לא חושב שהיתה כאן הסתרה מכוונת, היתה קונספציה שחמאס לא רוצה להשתמש במנהרות ולכן כשאני דחפתי למבצע היה מי שבלם את זה".
"אני חושב שבהחלט בהתחלה כשהצפתי את העניין זלזלו בזה, ולולא הירידה לשטח הדרג המדיני לא היה מודע לזה", ציין בנט והבהיר, כי "אני אשמח שיתברר מי זיהה את האיום ומי נפנף אותו".
בנט אמר כי גם בעתיד הוא מתכוון לנהוג באותו אופן, "מי שחושב שאני אלך לקבינט ואהיה שם כחותמת גומי זה לא יקרה. יצאתי ממלחמת לבנון השניה עם תחושה מאוד קשה שהדרג המדיני לא קיבל תמונה מלאה".
בתגובה לטענות גורמים בלשכת שר הביטחון לפיהן לא בנט יזם את מבצע המנהרות השיב שר הכלכלה, "תשאל אותו (את יעלון - יב"א) אם הוא הצביע בעד מבצע המנהרות או בעד הפסקת האש. אל תכניס את הצבא. הוא מכניס את הצבא לפוליטיקה".
בתשובה לשאלה האם הוא שואף לכהונת ראש הממשלה ענה בנט, "זה לא יעד מרכזי, אני עסוק במדינת ישראל, אני שר הכלכלה, אני עושה מה שטוב למדינת ישראל ואמשיך לעשות מה שטוב למדינת ישראל".
