בנט במפגש עם שר הפנים ובטחון הפנים הצרפתי קזנ
בנט במפגש עם שר הפנים ובטחון הפנים הצרפתי קזנדוברות השר בנט

שר הכלכלה והתפוצות, נפתלי בנט, מבקר היום (שני) בצרפת, בעקבות אירועי האנטישמיות הרבים שאירעו במדינה בתקופה האחרונה.

בדף הפייסבוק שלו סיפר השר בנט על הביקור, במסגרת פוסט שכותרתו, "ישראל היא הבית והמגן של כל יהודי בעולם. אין מקום אחר".

"אני בביקור בזק של 24 שעות במקומות בהם אירעו פשעי האנטישמיות בצרפת, בקהילה היהודית ועם ממשלת צרפת", סיפר בנט.

לדבריו, "מצבם של אחינו יהודי צרפת אינו פשוט כלל. בשנים האחרונות, וביתר שאת בחודשים האחרונים, ישנה עלייה דרמטית בארועי אלימות אנטישמיים".

בנט ציין, כי "המוסלמים מהווים כ15% מהאוכלוסייה הצרפתית, וביניהם ישנם קבוצות אנטישמיות אלימות. לכן, כשר התפוצות, באתי לומר לאחינו היהודים: מדינת ישראל איתכם. אנחנו איתכם".

"אנחנו בהחלט פועלים לסייע לעולים הנפלאים לארץ--זוהי ברכה אדירה לישראל. אך אנו גם מחויבים ליהודים שבוחרים להישאר בצרפת", הסביר בנט, "זה בא לידי ביטוי בשלל פעולות שממשלת ישראל ומשרד התפוצות מבצעים".

השר בנט הוסיף כי "לתפיסתי, מדינת ישראל היא לא רק מדינת אזרחי ישראל, אלא גם מדינת יהודי העולם. יש לנו אחריות מיוחדת כלפי כל יהודי באשר הוא".