טעימות ומעסיקות
טעימות ומעסיקותצופיה לקס

" אמא, מה אוכלים בסעודה מפסקת"? שואלת אותי בתי מיד עם צאת החג ( ראש השנה).

"איזו מפסקת?" אני מנסה להבין האם ביתי חלילה מתכננת סעודה מפסקת לצום גדליה ומדוע היא בכלל מוטרדת מהצום.

"סעודה של יום כיפור".

זהו! חשבתי לעצמי! הילדה מתבגרת! אם היא חושבת על סעודה בו בזמן שבטנה מלאה מסעודות החג סימן שהיא במקום טוב.

בכלל, אם תשאלוני, את הביטוי "חגי תשרי" צריך להחליף ב "חגי הבטן". שכן כל חגי תשרי אנו עוסקים בבישולים, הכנות לאוכל, ארוחות, שטיפות כלים, או.... צום.

כל היום אני מריצה במוחי מתכונים, רעיונות לתבשילים, מתכננת, מנהלת רישומי רישומים , ממלאת את המקרר, מרוקנת, ושוב מעמיסה ושוב מרוקנת... אין שמחה גדולה מלגלות שיש טיפה מקום ושאפשר כבר לראות את המנורה שבמקרר.

הנה בעוד מספר שעות יכנס לו היום הגדול והנורא, יום כיפור...

כשהיינו ילדים סבתי הייתה מכינה לנו לחמניות עם ביצה מבושלת באמצע, מעל הביצה נמשכות להן שתי רצועות כמו סלסילה, כל זאת כדי שהילדים יקבלו ביום הצום מזון שאינו מורכב או דורש מאמץ ובמקביל יכיל גם חלבונים וגם פחמימות.

יותר מכל, הלחמניות האלה היו לא רק טעימות ומפתיעות אלא גם מעסיקות. כשעה לקח לנו להגיע אל הביצה, בשעה הזו הספיקו הנשים להתפלל, לשמוע שופר, לנוח, שוב להתפלל, שוב לשמוע שופר ולנעול.

מאז חלפו שנים רבות אך הגעגוע לאותו מאפה חסר שם נותר.

השנה, החלטתי לקיים את מצוות החג ולהכין לילדי את הסלסילה הזו, וכך אולי אזכה במספר דקות של תפילה בבית הכנסת.

בכל שנה אני מקווה להצליח לגנוב כמה רגעים שכאלה. לומר מספר דברים כלפי שמיא, לבקש, להתחנן לסליחה, כי תמיד יש על מה. תמיד נצברים להם חטאים ולא משנה כמה נשתדל, כאלה אנחנו בני האדם.

כמה אני מתפללת לבניין המקדש, כמה מצפה ומייחלת במיוחד ביום זה, משתוקקת לראות מהו אותו מעמד מרהיב שבו הכהן הגדול יוצא מקודשי הקודשים לאחר שהתפלל עבור העם, וכל העם עומדים וממתינים לתשובת הבוא האם נמחלו עוונותיהם.... "' אמת מה נהדר היה כהן גדול בצאתו מבית קודשי הקדשים".

יהי רצון שנזכה כבר לגאולה, שלמה, במהרה.

גמר חתימה טובה.

איך מכינים?

רכיבים:
ביצים (אחת חיה וכמה שלוקות)
קילו קמח
כף מלח
3 כפות סוכר
כף וחצי שמרים
3 כוסות מים ( או בפי סבתא.. כמו שמרגישים).

אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם המלח.
יוצרים גומה.
שמים את המים עם הסוכר והשמרים ומניחים לתסיסה.
לאחר התסיסה לשים את הבצק.

מתפיחים את הבצק ולאחר שמוכפל גודלו לשים את הבצק שוב בעצמה בעזרת מעט שמן.
קורצים עיגולים ובתוך כל עיגול טומנים ביצה שלוקה.
מעל הלחמניה מושכים שתי רצועות באלכסון ומהדקים היטב.
מורחים ביצה עם מברשת ולתנור.

מעוניינות לשתף? לבקש שאעלה נושאים שונים בטור? כתבו לי [email protected] או בפייסבוק