ציפי לבני
ציפי לבניצילום: פלאש 90

שרת המשפטים, ציפי לבני, אמרה בצהריים (חמישי) כי התנהלותה של מפלגת הבית היהודי מסכנת את המפעל הציוני ועלולה לסכל את פתרונו של הסכסוך הישראלי-פלסטיני.

בראיון לרשת ב' טענה לבני, כי "מי שמצהירים על התנגדותם לפתרון שתי המדינות מדאיגים אותי יותר מתנועת 'שלום עכשיו' המפרסמת דו"חות על הבנייה בשטחים".

לבני הוסיפה כי אם רוצים לשמור על ירושלים ועל גושי ההתיישבות בהסדר עתידי יש לנהוג בחכמה מדינית ולהימנע מצעדים העלולים לכרסם בתמיכת הקהילה הבין-לאומית בישראל.

דבריה של לבני נאמרו בתגובה למתקפה של ראש הממשלה בנימין נתניהו על תנועת "שלום עכשיו", אשר פרסמה זמן קצר לפני פגישתו עם נשיא ארה"ב אובמה כי ישראל אישרה בניה בשכונת גבעת המטוס בירושלים.

ראש הממשלה טען בשיחה עם כתבים ישראלים במלונו בוושינגטון, כי הפרסום של שלום עכשיו היה מעשה של "חוסר אחריות לאומית".

ממפלגת הבית היהודי נמסר בתגובה לדברי לבני, כי "הפרידה מרעיון המדינה הפלסטינית בארץ ישראל אמנם קשה, אך מוטב שהגברת לבני תוציא את התסכול שלה כלפי הפלסטינים שעוסקים בטרור במקום על הבית היהודי שמנסה לתקן את נזקיו".