
שאלת מועד הבחירות הכלליות הבאות לא מפסיקה להעסיק את המערכת הפוליטית. בראיון שהעניק לעיתון 'המודיע' לקראת חג הסוכות, העריך ח"כ יעקב ליצמן כי הבחירות תתקיימנה כבר בפתח השנה האזרחית הקרובה.
בראיון, שנערך לצידו של יו"ר ש"ס ח"כ אריה דרעי, אומר ליצמן, כי להערכתו, יהדות התורה תקבל בין 8-9 מנדטים וש"ס תזכה ל"קרוב לשנים עשר מנדטים". דרעי מצידו הצטרף להערכה האופטימית ואמר כי הוא מקווה ששתי המפלגות החרדיות תפרוצנה את תקרת עשרים המנדטים.
דרעי אף הוסיף כי אינו צופה פילוג בש"ס כשהוא מכוון לעמיתו בסיעה ח"כ אלי ישי וכי כלל חברי ש"ס "ממושמעים" לדעת תורה של חברי מועצת חכמי התורה של התנועה.
הערב דווח בערוץ השני כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מתכנן לפעול מיד לאחר החגים להקדמת הפריימריס לראשות תנועת הליכוד, מה שיכול אולי ללמד על הרצינות שנתניהו רוחש לאפשרות שהבחירות יוקדמו.
על פי הדיווח, ראש הממשלה מבקש במקביל לשנות את חוקת הליכוד ולחזק את כוחו בתוך התנועה, בין היתר על ידי מתן סמכות ליו"ר המפלגה לשריין "כוכב" אחד בכל עשירייה ברשימה לכנסת. מדובר בסעיף דומה לסעיף שאושר במסגרת חוקת מפלגת הבית היהודי החדשה שאושרה לאחרונה, אם כי מרחיק לכת פחות ממנו.
שינוי מתוכנן נוסף הוא האפשרות שתהיה לראש הממשלה להקפיץ את מועמדי המחוזות במעלה הרשימה על חשבון הרשימה הארצית והעברת בחירת מועמדי המחוזות מהמתפקדים למרכז.