
האדמו"ר מבעלז נשא אמש בקרית בעלזא בירושלים את דרשת 'השטייעדיגע תורה' המסורתי (בתרגום חופשי: דבר תורה בעמידה) והתייחס לשלל נושאים, ביניהם נושא האינטרנט שלגביו אמר כי חסיד שמחזיק אינטרנט ללא פילטר הינו בגדר 'חוטא ומחטיא את הרבים'.
"יש היום כלי שנקרא אינטרנט, אין צורך להסביר, כל אחד מבין ויודע במה מדובר. כשזה יצא היה הרבה אנשים שקיבלו מזה 'כאב ראש', איך הקב"ה מביא ניסיון שאי אפשר לעמוד בו, אבל ב"ה לא עבר זמן רב ומצאו שהאינטרנט יכול להיות עם פילטר, פה זה נקרא 'מסננת' הכלי הינו טריפה לכל הדעות, אבל ב"ה עם הפילטר ניתן להימנע מכל הנסיונות".
"למרות שאיני יכול לומר שאינטרנט עם פילטר הוא לכתחילה שבלכתחילה, אבל לכל הפחות הנזק שייצא יהיה פחות. זה לא הכוונה שמי שאינו צריך אינטרנט ילך ויקנה, מי שאינו צריך שלא יקנה, אבל מי שצריך לפרנסה צריך לדעת לעשות זאת עם פילטר זה צריך להיות כל כך חמור שמי שמסתובב עם אינטרנט ללא פילטר 'שלא ימצא את מקומו בשטיבל' כי הוא חוטא ומחטיא" הבהיר.
בדבריו התייחס אף לחשיבות 'קביעת עיתים לתורה'. "קביעת עיתים, זה דבר גדול לא רק בגלל עצם מצוות לימוד התורה, אלא כל הבית מתנהל שונה, האוכל, הדיבור, הכל מתנהל שונה. אברכי הכולל וודאי חושבים אני לומד כל היום, למה אני צריך לבוא לקביעת עיתים, אבל זה לא כך מכיוון שבשטיבל צריך להיות קול תורה, ובוודאי אם הוא לוקח חברותא בעל הבית זה עוד יותר חשוב".
בסוגיית החזקת לומדי תורה שיבח את התורמים לישיבות וביקש להמשיך להחזיק את עולם התורה ועל רקע הקיצוץ העמוק בתקציבי הישיבות.
"אברכי הכולל, שגם כך הכסף שנתנו המדינה היה 'כקליפת השום', עכשיו ממש אין להם לחם לאכול... באו עסקנים, והשתדלו לאסוף כסף כדי להשלים את מה שהמדינה הפסיקו לתת, ובעצם חתיכת הלחם שהיה להם עד עכשיו שימשיך להיות... ועל זה צריך להודות לעסקנים ולתומכים מכל העולם. אי אפשר לתאר את התועלת ובוודאי אי אפשר לתאר את השכר של האנשים שתרמו והוסיפו עוד יותר לתרום על מנת לכסות את החלק הזה".