
שרת המשפטים ציפי לבני (התנועה) הגיבה הערב (שני) להחלטת ראש הממשלה נתניהו שלא להביא לאישור הממשלה את חוק הגיור שקידמה סיעתה, ויזם ח"כ אלעזר שטרן.
"נמשיך לקדם את חוק הגיור", הבהירה, ''אם ההחלטה לא תקודם בממשלה, נקדם את החוק בכנסת ביחד עם השותפים הליברלים, אלה שלא חרדים מהחרדים ושרוצים לאפשר לצעירים שחיים כאן ומשרתים בצבא את האפשרות לממש את רצונם העז להתגייר, להתחתן ולחיות כאן איתנו בכבוד''.
מוקדם יותר דווח בערוץ 2 כי אחרי חודשים של עיכובים ועל רקע לחצים כבדים שהפעילו הסיעות החרדיות, גורמים בבית היהודי והרבנים הראשיים, החליט נתניהו למשוך את חוק הגיור מסדר היום של ישיבת הממשלה הקרובה.
ראש הממשלה הודיע לראשי סיעות הקואליציה כי אם החוק יעלה בכנסת כחקיקה פרטית, הוא יצביע נגדו ויביא להפלתו. לדבריו אישור חוק הגיור יביא לגט כריתות פוליטי עם החרדים.
ח"כ אלעזר שטרן מסר בתגובה כי "העדפתי מראש לעגן זאת בחקיקה אך לפי בקשה של ראש הממשלה הגעתי להסכמות עם 'הבית היהודי' והכנו הצעת החלטה משותפת. ראש הממשלה מצא בחודשים האחרונים מה שמסתבר עכשיו כתירוצים שונים לדחות את האישור בממשלה. קודם בגלל 'צוק איתן' ולאחר מכן בגלל התקציב.
