שיא בסרטים
שיא בסרטיםסינימה סיטי

למעלה מ-165 אלף איש הגיעו היום (חמישי) לבתי הקולנוע ברחבי הארץ במסגרת 'יום הקולנוע, MOVIE TIME', שהתקיים זו הפעם השנייה.

מדובר על עלייה של כ-10% לעומת שנה שעברה. המכירה עדיין נמשכת והמספר הסופי צפוי להיות גבוה הרבה יותר.

במסגרת היום המיוחד נמכרו כרטיסי הקולנוע במחיר מיוחד של 10 ₪ לסרט רגיל ו- 14 ₪ לסרטי תלת מימד, וזאת במסגרת יוזמה של התאחדות ענף הקולנוע בישראל. רשתות הקולנוע, בניהן סינמה סיטי, יס פלנט, רב חן, לב, גלובוס וגלובוס מקס דיווחו על נתוני מכירה גבוהים במיוחד, כאשר כבר במכירה המוקדמת, שנפתחה ביום שלישי, נמכרו מעל ל-80 אלף כרטיסים. בשעות הבוקר של יום חמישי המספר עמד על למעלה מ-100 אלף כרטיסים. משפחות, צעירים ובני נוער, סטודנטים וחיילים, כולם הגיעו ליהנות מהסרטים המוצגים והיו אף כאלה שקנו כרטיסים למספר סרטים והעבירו יום שלם באולמות הקולנוע.

בתי הקולנוע נערכו במיוחד לדרישה הגדולה והחלו להקרין סרטים כבר מהשעה 11:00, שתוגברו בהתאם לביקוש. חלק מבתי הקולנוע אף הוסיפו הקרנות ליליות מיוחדות לאחר חצות .

כל רשתות הקולנוע בישראל השתתפו ביוזמה, שמטרתה לשתף את הציבור בחגיגה של בתי הקולנוע בישראל ונראה כי תרבות צריכת הקולנוע עולה משנה לשנה. על פי נתוני התאחדות ענף הקולנוע בישראל נמצא כי ישנה עלייה ברורה ומתמדת במכירת כרטיסי קולנוע בישראל וכי בעוד שבשנת 2012 נמכרו כ- 13 מיליון כרטיסים, בשנת 2013 המספר עלה לכ- 14 מיליון והצפי לשנת 2014, הוא כ- 15 מיליון כרטיסים.

התאחדות ענף הקולנוע מקווה להמשיך עם מסורת יום הקולנוע גם בשנים הבאות. דני כפרי, מנכ"ל התאחדות ענף הקולנוע בישראל אמר כי "ההצלחה עולה על כל הציפיות. אנחנו מודים לכל מי שהגיע ונהנה מהחוויה קולנועית ומקווים להמשיך עם היוזמה גם בשנה הבאה".