בג\"ץ הורה ביום שישי לשחרר ממעצר את איש \"כך\" נועם פדרמן, המואשם בסיוע בהעברת נשק לחוליה מבת עין שפעלה עפ\"י החשד כנגד ערבים. בכך התקבל הערר שהגיש סניגורו של פדרמן, עו\"ד נפתלי ורצברגר, על החלטת שופטת בית המשפט המחוזי בירושלים מרים מזרחי לעצור אותו עד תום ההליכים.

בהחלטתו נזף השופט טירקל בפרקליטות, על ניסיון \"לנפח\" את ההאשמות נגד פדרמן כדי להשאירו במעצר. השופט יעקב טירקל כתב בהחלטתו כי בניגוד לשאר חברי החוליה, המואשמים בניסיון רצח ובעבירות חמורות, נועם פדרמן מואשם בעבירות קלות, יחסית, והוא איננו מסוכן לציבור. השופט טירקל הורה לשחררו למעצר בית, ובית המשפט המחוזי בירושלים יקבע היכן ישהה פדרמן בתקופת מעצר זו.

עוד מתח השופט בהחלטתו ביקורת קשה על הפרקליטות והמשטרה, על שקשרו את פדרמן למעשיהם של עצורי בת עין, מבלי שהיו ראיות לכך. \"אין זכר לשמו של נועם פדרמן בין כתבי האישום שהוגשו נגד עצורי בת עין, החשודים בהנחת מטען חבלה במזרח ירושלים\", כתב השופט בפסיקתו.

פדרמן מואשם בהובלת נשק וחומרי חבלה ברכבו, שהתפוצצו בחודש מאי אשתקד ובעסקה בנשק אותו העביר לאחרים. \"לא היה מקום לכריכת שמו של פדרמן למעשיהם של שלמה דביר, ירדן מורג ועופר גמליאל כיוון שאין ראיות שקושרות אותו אליהם\", כתב השופט.

הוא אף מתח ביקורת על כך שהפרקליטות ניסתה להעצים את הראיות שישנן נגד פדרמן, על ידי שימוש בראיות שנמצאו נגד האחרים. רעייתו של פדרמן אלישבע, הגיבה על ההחלטה, ואמרה כי , \"ההר הוליד עכבר. עכשיו מבינים כולם שהמעצר של בעלי היה עוד תרגיל של השב\"כ\".