
יו"ר מרכז הליכוד ח"כ דני דנון הגיב הערב (שני) להתפטרותו של גדעון סער מהכנסת ומותח ביקורת מרומזת על יו"ר המפלגה, ראש הממשלה נתניהו.
"תנועת הליכוד איבדה היום חלוץ מרכזי. עזיבתו של השר גדעון סער ואנשים נוספים את שורות התנועה היא מכה קשה למנהיגות ההווה והעתיד של המפלגה", אמר דנון.
הוא רמז כי נתניהו אחראי לעזיבתו של סער ואמר כי ''על ראשי התנועה לערוך בדק בית נוקב ולבדוק מדוע עוזבים אנשים חשובים ומרכזיים את פעילותם בליכוד. אין לי כל ספק", הוסיף ח"כ דנון, "כי השר סער ימשיך ויתרום תרומה משמעותית ומשפיעה בעיצובה ומיצובה של התנועה גם בעתיד".
אחר הצהריים נפגש נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין עם שר הפנים הפורש סער כדי להיפרד ממנו לאחר שבצהריים הגיש את התפטרותו מהכנסת.
''בגדעון סער מתגלמות שתי תכונות כל כך חשובות למנהיגות- צעיר ורענן יחד עם ניסיון", אמר ריבלין, ''מזכיר ממשלה בתקופות לא פשוטות, שר- שר חינוך ושר פנים וחבר כנסת, יושב ראש קואליציה ויושב ראש ועדות בכנסת, דמוקרט בנימי נשמתו. אדם כזה ראוי שיהיה במקומות שבהן מתקבלות החלטות״.
השר סער אמר כי הוא ''שמח לבוא לבית הנשיא ולפגוש פה נשיא בית״רי. אני גאה בתרומתי להיבחרו של הנשיא רובי רבלין לתפקיד ורואה בה גם חלק משליחותי הציבורית״.
