זירת הפיגוע
זירת הפיגועYoni Kempinski

בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים נפטר מפצעיו הבוקר (שישי) הבחור בן ה-17, שלום בעדני, שנפצע באורח אנוש בפיגוע הדריסה שאירע שלשום בירושלים.

בפיגוע בתחנת הרכבת הקלה שמעון הצדיק, נרצח גם קצין משמר הגבול ג'דעאן אסעד ונפצעו 12 איש.

לאחר שפונה לבית החולים, בעדני היה מוגדר "אלמוני" במשך כמה שעות, עד שחובשי איחוד הצלה מצאו טלפון נייד בזירת הפיגוע, ובמשטרה השוו בין התמונות שנמצאו בו לבין הפצוע. הוריו הוזעקו לבית החולים וזיהו אותו באופן ודאי.

בסביבת המשפחה הסבירו כי בעדני, תלמיד ישיבה, רכב על אופניים לכותל המערבי והוריו ידעו כי הוא אמור לשוב מאוחר בלילה לביתו. בעדני הוא נכדו של חבר מועצת חכמי התורה של ש"ס, הרב שלמה בעדני.

הלוויתו תיערך ב-11:00 בהר המנוחות בירושלים.

פצוע נוסף מפיגוע הדריסה מאושפז עדיין במצב בינוני עד קשה בבית החולים הדסה עין כרם. מאירוע הדריסה שאירע באותו ערב בגוש עציון מאושפזים בבי החולים הדסה שלושת הלוחמים שנפגעו. אתמול חלה הידרדרות במצבו של אחד מהם שנפצע קשה ומאושפז במחלקת טיפול נמרץ.

בני משפחתו של החייל מבקשים מהציבור הרחב להתפלל לרפואתו: משה יהונתן בן יקרה.

מצבו של פצוע נוסף מוגדר בינוני והשלישי מאושפז במצב קל במחלקה הכירורגית של בית החולים. גורמי ביטחון עדכנו אתמול כי מחקירה ראשונית של האירוע, מדובר בתאונת "פגע וברח" ולא בפיגוע דריסה.