המפכ"ל יוחנן דנינו
המפכ"ל יוחנן דנינופלאש 90

מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יוחנן דנינו, פרסם היום (שני) איגרת לכלל השוטרים ולוחמי מג"ב, בעקבות אירועי הימים האחרונים ואירוע הירי בערבי שניסה לתקוף שוטרים בטייבה.

"בימים אלה של מציאות קשה ומורכבת בכל רחבי הארץ, אני מבקש לחזק את ידכם ולהביע הערכתי הרבה על פעילותכם המקצועית בירושלים, בתגבורי הכוחות במסגרת 'שומרי החומות' וביתר מחוזות משטרת ישראל", כתב דנינו.

לדבריו, "תקופה ממושכת, רבת משימות ואתגרים, בהמשך רצוף למבצע "צוק איתן", בה אתם פועלים במאמץ מיוחד, לילות כימים, שבתות וחגים. פעילות אשר לא תמיד זוכה להערכה ראויה".

"אני יחד עם פיקוד משטרת ישראל, מודה לכם, מגבה אתכם ובעיקר גאה בכם על מלאכת הקודש למען בטחון אזרחי מדינת ישראל", הוסיף דנינו.

בארגוני השמאל הקיצוני רואים בהריגת המחבל שניסה לדקור שוטרים בכפר כנא, "הוצאה להורג", וקוראים להעמיד לדין את השופטים המעורבים.

בהודעה שפרסם ארגון עדאלה נמסר, כי "מהסרטון המתעד את הירי בצעיר ח'יר חמדאן נראה בבירור כי מדובר בהוצאה להורג לכל דבר וענין שכן הצעיר לא היווה סכנת חיים לשוטרים בזמן שהשוטרים ירו בו והרגו אותו, נורה בעת מנוסתו ומבלי לירות ירי אזהרה, ותוך הפרה חמורה של הוראות הפתיחה באש”.