ג'ון קרי ובנימין נתניהו
ג'ון קרי ובנימין נתניהוצילום: פלאש 90

מחלקת המדינה האמריקנית של ארה"ב הודיעה אחר הצהריים (חמישי) כי שר החוץ של ארצות הברית ג'ון קרי, ראש הממשלה בנימין נתניהו ומלך ירדן עבדאללה, ייפגשו הלילה בעמאן.

קרי נמצא בירדן מאתמול כדי לדון עם עבדאללה במתיחות בירושלים, סביב הר הבית. הפגישה הלילה תעסוק גם במצב באזור ובמאבק בארגון הטרור "המדינה האיסלאמית" (דאעש).

ראש הממשלה נתניהו התייחס השבוע לאירועי הטרור הרבים בבירה וברחבי הארץ והבהיר כי ישראל תפעל בתוקף נגד ההסלמה ונגד מחוללי הטרור, כהגדרתו. "זו מערכה שנמשכת מאז קום המדינה, ועוד קודם לכן. אנחנו ננצח את הטרור גם הפעם".

"כינסתי את שרי הקבינט ועדכנתי אותם בהחלטות שהתקבלו עם כל גורמי הביטחון. הצעדים כוללים: תגבור הכוחות בשטח ברחבי הארץ, הריסת בתים, יד קשה וענישה מוגברת נגד מיידי אבנים ובקבוקי תבערה, קנסות להורים לילדים ולנערים שזורקים אבנים, פעולה להוצאה מחוץ לחוק נגד המתסיסים בירושלים ועוד".

ראש הממשלה בנימין נתניהו

מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יוחנן דנינו, הבטיח השבוע כי לא ישתנה הסטטוס קוו בהר הבית. בכנס המפכ"לים מהעולם שהתקיים השנה בישראל הציג דנינו "ריטואל קבוע", כלשונו. "אנחנו ראינו אותו לאורך ההיסטוריה שלנו. וזה להגיד שהר הבית בסכנה, אל אקצא בסכנה. אותו מתכון בדוק שאין לו שום אחיזה במציאות, אבל שום אחיזה במציאות, הוא מהווה חומר בעירה עצום גם במדינת ישראל וגם מחוץ לה. ומשטרת ישראל שאחראית על שלום הציבור וביטחונו בכל הארץ, היא אחראית גם על ירושלים, היא אחראית גם על הר הבית".

דנינו הבהיר, כי "משטרת ישראל אחראית על הסטטוס קוו בהר הבית. משטרת ישראל עושה את זה מאז שאנחנו הגענו להר הבית ב-67 ואנחנו לא שינינו שום דבר בסטטוס קוו מאז שנת 67 ואני אומר את זה גן באחריות וגם בתור מי שאחראי על הסטטוס קוו, בתור מי שצריך ליישם את הסטטוס קוו בהר הבית".