
שר האוצר יאיר לפיד (יש עתיד) קרא להילחם בטרור "באמצעים קשים יותר" ולהרוס בהקדם את בתי המחבלים שביצעו את הטבח הבוקר (שלישי) בשכונת הר נוף בירושלים.
''אין מספיק מילים כדי לגנות את הפיגוע. זה מחזיר אותנו למקומות הכי גרועים של העם היהודי - יהודים מתבוססים בדמם עטופים בטליתות שחיות אדם רצחו אותם רק כי הם יהודים", כתב לפיד בעמוד הפייסבוק שלו.
שר האוצר הוסיף כי ''אנחנו צריכים לנקוט באמצעים קשים יותר. את הבתים של המחבלים האלה צריך להרוס הלילה, והמחבלים שיוצאים לפיגועים כאלה צריכים לדעת שהם לא יחזרו מהם בחיים''.
לדבריו, ביום קשה כזה יש לחבק את המשפחות ולחזק את ידי הפצועים. ''זה הזמן לאחד כוחות ולפעול בשיתוף פעולה מלא במאבק נגד הטרור", הוסיף לפיד.
חברת הכנסת מירי רגב (הליכוד) הגיעה בצהריים לזירת הפיגוע, ותיארה לאחר מכן את שראתה. ''תמונות נוראיות של שחיטה, כמויות הדם בבית הכנסת סמוך לספרי התורה וגופות של יהודים תמימים, כיפות לראשיהם וטליתות על כתפיהם עם חולצות לבנות ספוגות בדם.
''הגרזן שבו המחבלים, ימח שמם, רצחו ושחטו את היהודים – זה נורא! המראות הקשים החזירו אותי לתמונות החושך באירופה, בהם נרצחו יהודים רק בשל היותם יהודים", הוסיפה רגב.

