שלוש מאות פעילי ארגוני 'עוצמה יהודית' ו'להבה' הפגינו הערב (שלישי) בכניסה לעיר ירושלים, סמוך לגשר המיתרים, וקראו קריאות 'נקמה' ו'אהרונוביץ תתפטר דם יהודי אינו הפקר'.
המפגינים מחו על אוזלת ידם של הממשלה וכוחות הביטחון במלחמה בטרור, אשר באה לידי ביטוי בטבח הבוקר בבית הכנסת בשכונת הר נוף.
מאוחר יותר עלו המפגינים לאזור רחוב ירמיהו. המפגינים ממשיכים בקריאות מחאה וחוסמים כבישים באזור. המשטרה עצרה 6 מהמפגינים ובתוכם יו"ר "להבה", בנצי גופשטיין.
המפגינים צרו על משרדי תנועת "ישראל ביתנו" ברחוב ירמיהו, לאחר ששמעו כי השר לביטחון הפנים נמצא במקום. שר החוץ, אביגדור ליברמן, חולץ מהמשרדים.
פעיל "עוצמה יהודית", עו"ד איתמר בן גביר, תקף את התנהלות המשטרה בהפגנה.
לדבריו, "התנהגות השוטרים שניסו למנוע בכל מחיר הפגנה נגד השר לביטחון פנים היא שערורייה. השוטרים התנהגו כאילו אהרונוביץ יוריד אותם בדרגה אם לא ימנעו הצעקות".
"למרות זאת, מאות פעילי עוצמה יהודית ולהבה נעמדו מול המשרד עד ששירות הביטחון הכללי הבריח את אהרונוביץ'", הוסיף בן גביר וציין, כי "יש לנו חמישה פצועים ממכות השוטרים".
במקביל, מפגינים 150 איש במרכז זיו שבחיפה, בדרישה מהממשלה ומהשר לביטחון פנים להילחם בטרור.














