
המדינה הגישה הערב (ראשון) לבג''ץ את תגובתה לעתירה שהגישה משפחתו של מוחמד ג'עאביס, המחבל שביצע את פיגוע הטרקטור באוגוסט האחרון בירושלים, נגד צו ההריסה לדירה בה התגורר בשכונת ג'בל מוכבר במזרח ירושלים.
בפיגוע הדריסה שאירע ברחוב משה זקס בירושלים, נרצח אברהם ואלעס הי"ד ונפצעו כמה נוספים.
בתגובת המדינה נאמר כי רובן המוחלט של הטענות העקרוניות שמעלים העותרים אינן חדשות, והן נדונו ונדחו במסגרת פסקי דין רבים שניתנו בעבר בבג"ץ.
המדינה סבורה, כי טענת העותרים לפיה אין מדובר בפיגוע אלא בתאונת דרכים, הינה מופרכת ומשוללת יסוד עובדתי. הראיות המינהליות הרבות שבידי המשיבים מעידות בבירור כי מדובר היה בפיגוע קשה ומכוון בו היה מעורב המחבל, וכי לא היה מדובר בתאונה תמימה.
מנתוני גורמי הביטחון עולה, כי בגזרת ירושלים ויהודה ושומרון ניכרת בשנתיים האחרונות מגמה מתמשכת של הידרדרות ביציבות הביטחונית. בשנת 2013 נרשמו כ- 1,414 פיגועים, ובשנת 2014, עד כה, נרשמו כ-1,650 פיגועים, רובם המוחלט (1,595 במספר) במתווה של טרור עממי.
משנת 2013 ועד לעת הזו ישנם עשרים ושניים הרוגים כתוצאה מפיגועי טרור, וזאת לעומת אפס הרוגים בשנת 2012. לפיכך, על רקע גל הפיגועים הרצחניים שאירעו לאחרונה, בירושלים ובמרחב הסמוך, יש צורך ממשי בנקיטת פעולות הרתעה על מנת להרתיע מפגעים פוטנציאליים מביצוע פיגועים.
מפקד פיקוד העורף, נגדו הוגשה העתירה, סבור, כי בשל גל הפיגועים בירושלים בחודשים האחרונים, פיגועים שחלקם בוצעו על-ידי תושבי מזרח-ירושלים, ישנו צורך חיוני בהרתעת מחבלים מביצוע פיגועי טרור בתחומי המדינה; לא כל שכן התגבר הצורך האמור לאור העובדה שמדובר בפיגועים שחלקם נעשים במתאר של "מפגע בודד", קרי, מפגע שאינו קשור לתשתית טרור מאורגנת, המוכן למות במהלך הפיגוע - אזי קיים קושי מובנה לסכל את הפיגוע מבעוד מועד. מכאן, שהרתעה מוקדמת של מפגעים נוספים מהסוג האמור בירושלים היא חיונית עוד יותר, לשון תגובת המדינה.
