
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס היום (שני) בראיון ל-BBC לשיחות הגרעין בין המעצמות לאיראן, אשר למרות סיום פרק הזמן שנקצב להן לא הסתיימו בהסכמה.
"עדיף לא לחתום על הסכם כלל מאשר לחתום על הסכם רע וההסכם אליו איראן דחפה היה נוראי. הוא היה מותיר בידי איראן את היכולת להעשיר אוראניום לפצצת אטום תוך כדי הסרת הסנקציות", אמר נתניהו.
לדבריו, "ההסכם הנכון הנדרש צריך לפרק את איראן מיכולתה לייצר פצצת אטום ורק אז להסיר את הסנקציות. אם לא ניתן להגיע אליו, אז התוצאה הנוכחית עדיפה בהרבה".
"אני מאמין שלאיראן לא צריכה להיות כל יכולת העשרה. למה אתם צריכים להעשיר אוראניום אם אתם לא מייצרים פצצת אטום? ואיך אנחנו יודעים שהם מייצרים פצצת אטום? מכיוון שהם מפתחים טילים בליסטיים בין-יבשתיים", הסביר ראש הממשלה.
"הסיבה היחידה לייצור טילים כאלה היא שיגור של ראשי נפץ גרעיניים. לכן כולם כבר מבינים שאיראן מבקשת לפתח נשק גרעיני ואני חושב שאסורה להיות להם היכולת להעשיר אוראניום או לשגר ראש נפץ גרעיני", קבע נתניהו.
"אתה לא רוצה לתת למשטר הזה באיראן, שמקומו בימי הביניים, ששופך חומצה על פניהן של נשים, שמדכא הומוסקסואלים, שמשעבד אוכלוסייה שלמה, שמייצא טרור לכל העולם – אל תתנו למשטר האלים הזה פצצת אטום. זה לא דבר טוב לעתיד העולם ולבטחונו", הוסיף נתניהו.
"אני מקווה שהלחץ על איראן יימשך", הדגיש נתניהו, "העובדה שאין כרגע הסכם היא הזדמנות להמשיך בלחץ הכלכלי שהוכח כדבר היחיד שהביא את איראן לשולחן המו"מ. צריך להמשיך בסנקציות ולהחריף אותן. כמובן שישראל עוקבת מקרוב אחרי המתרחש וישראל תמיד שומרת לעצמה את הזכות להגן על עצמה".
