משה יעלון והאלוף אייזנקוט
משה יעלון והאלוף אייזנקוטצילום: משרד הביטחון

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון משה יעלון החליטו במהלך סוף השבוע על זהותו של הרמטכ"ל ה-21 של צה"ל. השניים ימליצו לממשלה על מינויו של האלוף גדי איזנקוט לתפקיד.

במקביל סוכם כי אלוף יאיר גולן שהיה בין המועמדים לתפקיד, ימונה לסגן הרמטכ"ל.

מחר יחל תהליך החפיפה בין הרמטכ"ל היוצא, בני גנץ, למחליפו. גנץ צפוי לסיים את תפקידו באמצע חודש פברואר, מה שיותיר לאייזנקוט כחודשיים וחצי של חפיפה מסודרת לתפקיד ראש המטה הכללי של צה"ל.

האלוף אייזנקוט, בן 54, התגייס לחטיבת גולני וביצע שם שורה של תפקידי פיקוד: החל ממפקד מחלקה, מפקד פלוגת הנ"ט החטיבתית, ומפקד גדוד 13, עד שמונה לתפקיד מפקד חטיבת גולני בשנת 1997. אייזנקוט שימש כמזכיר הצבאי לראש הממשלה ושר הביטחון.

בהמשך מונה אייזנקוט לפקד על אוגדת יהודה ושומרון, ופיקד על כוחות צה"ל ביו"ש בשנים 2003 ו-2005, והיה מעורב בלחימה נגד הטרור הפלסטיני באינתיפאדה השנייה.

לאחר מכן, מונה אייזנקוט לראש אגף המבצעים, תפקיד אותו ביצע במהלך מלחמת לבנון השנייה, שלאחריה מונה לכהן כמפקד פיקוד הצפון. במשך חמש שנים כיהן אייזנקוט כמפקד הפיקוד. אייזנקוט, תושב הרצליה, נשוי ואב לחמישה.

שר הביטחון יעלון: איזנקוט הוא הקצין הראוי ביותר

שר הביטחון אמר הערב כי "ההחלטה הייתה בין מועמדים מצוינים, ראויים ומנוסים. אני סבור כי האלוף גדי איזנקוט הוא האיש המתאים בעת הזו להוביל את צה"ל בשנים הבאות. אני מכיר את האלוף איזנקוט שנים ארוכות, והוא מביא עימו מקצועיות, יכולות פיקוד ומנהיגות גבוהות, תבונה רבה, אחריות ושיקול דעת. לאלוף איזנקוט ניסיון קרבי ופיקודי רב, והוא עבר בתחנות משמעותיות במהלך מסלול השירות הצבאי שלו, הן כלוחם וכמפקד בשטח והן בתפקידי מטה מרכזיים. לאורך כל דרכו מסלול השירות שלו הפגין האלוף איזנקוט יושר ויושרה, ערכיות ועמידה על דעותיו ועקרונותיו.

"מדינת ישראל וצה"ל יעמדו בשנים הקרובות בפני אתגרים ביטחוניים מורכבים ביותר בכל הגזרות, לאורך הגבולות, בתוכם ואף הרחק מהם, ואלוף גדי איזנקוט הוא הקצין הראוי ביותר ליטול את המקל מידיו של הרמטכ"ל בני גנץ, ולהוביל בשנים הקרובות את צה"ל בהתמודדות עם אתגרים אלו. אני מבקש לאחל לאלוף איזנקוט הצלחה. אני גם מבקש לאחל הצלחה לאלוף יאיר גולן בתפקידו כסגן הרמטכ"ל.

"אני מבקש להודות לאלוף יאיר נווה על תרומתו רבת השנים לצה"ל ולמדינת ישראל במגוון תפקידי פיקוד קרבי ותפקידי מטה. יש לי הערכה רבה לנכונותו של האלוף נווה לשוב ללבוש מדים ולשרת כסגן הרמטכ"ל, ולהביא לתפקיד את מיטב יכולותיו וניסיונו. בטוחני כי אלוף נווה יוסיף לתרום בעתיד לצה"ל ולמדינת ישראל".