
הרב אליקים לבנון, רב השומרון ורב הישוב אלון מורה ממליץ לבית היהודי ולאיחוד הלאומי שלא לאחד את הרשימות ולרוץ בנפרד על מנת להגדיל את מספר המנדטים.
"איחוד אין משמעותו טשטוש", אמר הרב לבנון והוסיף, "איחוד של יותר מידי נושאים בפלטפורמה אחת מביא בסופו של דבר לבאלגן. כשרוצים לצייר תמונה אז לא מערבבים צבעים. כל צבע צריך לתפוס את מקומו".
בראיון לקלמן ליבסקינד ב''גלי ישראל'' הסביר הרב לבנון את היתרון שבריצה נפרדת. "יש ויכוח אידאולוגי אבל גם אלקטוראלי. תמיד יש את השאלה, כל סקר יודע להבחין שיש מעלות להליכה בנפרד עם שני ראשים שבסופו של דבר כולם יודעים שהם על אותה פלטפורמה אבל רצים בנפרד כדי להתחבר אחרי הבחירות.
''יש אנשים שלא יצביעו לאג'נדה שלי, יש לי אג'נדה דתית, חרדית יותר, חרד"ליסטית, נכון, יש אנשים שלא יצביעו כי הם דתיים לייט מה שנקרא, ויש אנשים שלא יצביעו לאג'נדה של נפתלי בנט ושל אורי אורבך ושל איילת שקד, כולם אנשים יקרים ואהובים, אבל יש אנשים שלא יצביעו להם".
בהמשך השיחה נשאל הרב לבנון לגבי מתמודד דרוזי בשורות מפלגת הבית היהודי. "ממש אין לי בעיה, בתנאי שהוא חותם על נאמנות למדינת ישראל אין בעיה", ענה הרב לבנון והוסיף בעניין, "זה צעד גדול אבל הדרוזים הם אחים, הם לוחמים כתף אל כתף איתנו, הם מוסרים את נפשם ובאמת אין סיבה שלא יהיה להם ייצוג בכנסת. מבחינה הלכתית זה לא נושא פשוט אבל אפשר לפתור אותו".
בשעות הצהריים ייפגשו יו"ר האיחוד הלאומי השר אורי אריאל ויו"ר הבית היהודי השר נפתלי בנט כדי לנסות לאחד בין שתי הרשימות ולרוץ יחד בבחירות הקרובות.
עיקר המחלוקת הוא על מספר השריונים שדורש אריאל עבור חברי מפלגתו, בעוד בבית היהודי קוראים לכל מי שרוצה להתמודד להעמיד עצמו למבחן הציבור באמצעות הפריימריז שייערכו בשבועות הקרובים.

