משה פייגלין
משה פייגליןצילום: פלאש 90

סקר פנימי שנערך בליכוד מגלה, כי לו היה הליכוד מתמודד בבחירות לכנסת כשבראשו עומד חבר הכנסת משה פייגלין, היתה המפלגה זוכה ב-18 מנדטים - מספר זהה למספר המנדטים שיש לה כיום בכנסת, כך מדווח העיתון "הארץ".

הסקר בדק גם את האפשרות שהמפלגה תתמודד כשבראשה עומד ח"כ דני דנון, המועמד השני שהכריז על ריצה לראשות הליכוד. במקרה כזה תקבל המפלגה ע"פ הסקר 17 מנדטים.

מנגד, על פי הסקרים האחרונים שערכו ערוצי הטלוויזיה 2 ו-10, אם הבחירות היו נערכות כעת, הליכוד בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו היה זוכה ל-22 מנדטים.

הסקר, שנערך על ידי מכון "מאגר מוחות" בקרב מדגם מייצג של 501 משתתפים מהאוכלוסייה היהודית בלבד, בחן את סיכויי יריביו של נתניהו בבחירות הכלליות אם יעמדו בראש הליכוד והוזמן על ידי פעילים במפלגה.

עם זאת, מועמדותו של שר הפנים לשעבר גדעון סער, שבוחן בימים אלו את האפשרות להתמודד בבחירות הפנימיות מול נתניהו, לא נבדקה בסקר.

חבר הכנסת משה פיגלין הגיב לפרסום הסקר הפנימי ואמר, "תוצאות הסקר לא מפתיעות אבל בהחלט מחדדות את השאלה הכי חשובה בבחירות האלה - מי יכול להביא את הקולות שנדדו לבית היהודי ולישראל ביתנו".

"אני משוכנע שהציבור הלאומי שעזב למפלגות ימין אחרות ישוב ובגדול לליכוד תחת מנהיגותי והדרך אותה אני מייצג", הוסיף פייגלין.