הרוכשים יפגעו. עו"ד דורון ברזילי
הרוכשים יפגעו. עו"ד דורון ברזיליפלאש 90

הוועד המרכזי של לשכת עורכי הדין החליט להצטרף כ"ידיד בית משפט" לערעור פלילי שהגישה הסנגוריה הציבורית נגד החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים.

הערעור נסוב על החלטת בית המשפט לכפות על הסנגוריה הציבורית לייצג נאשמים בתיק רצח בניגוד לרצונם ועל אף ששכרו שירותיו של עורך דין פרטי. הסנגוריה הציבורית הבהירה כי מדובר בסד זמנים בלתי אפשרי לשם מתן ייצוג ראוי לשלושה נאשמים המואשמים ברצח.

הלשכה סבורה, כי מבלי לגרוע מחשיבות היעילות הדיונית ועומס התיקים הנדונים בבתי המשפט אין זה ראוי בהיבט הציבורי והמשפטי לפגוע בזכותו של נאשם לבחור סנגור באופן חופשי ונטול לחצים ובתוך כך, לכפות על הסנגוריה הציבורית ייצוג נאשמים שאינם מעוניינים בשירותיה.

עו"ד דורון ברזילי, ראש לשכת עורכי הדין, אמר כי "לא יעלה על הדעת שבית המשפט יכפה על נאשם ייצוג על ידי הסנגוריה הציבורית, מקום בו הנאשם מעוניין לשכור את שירותיו של עו"ד פרטי, קל וחומר בתיקים חמורים, בהם חירותו של אדם מונחת על הכף".