שגריר ארצות הברית בישראל, דן שפירו, ביקר השבוע במרכז האקדמי לב בירושלים, כחלק מקידום שיתוף פעולה בין השגרירות, חברות אמריקאיות והמרכז.
במסגרת הביקור קיבל שפירו סקירה על הפעילות האקדמית של המוסד והפיתוחים הטכנולוגיים היוצאים ממנו. פרופ' חיים סוקניק, נשיא המרכז האקדמי לב, הציג את הייחודיות הרבה של המוסד, שבמסגרתו ישנו שילוב של אוכלוסיות רבות בחברה הישראלית: דתיים לאומיים, עולים חדשים מצרפת ומאתיופיה, עתודאים דתיים, עתודאים חרדים ונשים דתיות וחרדיות.
במהלך הביקור הוצגו בפני השגריר מספר פיתוחים טכנולוגיים פורצי דרך שנמצאים בשלבי פיתוח מתקדמים, ביניהם מערכת התרעה המבוססת על סיבים אופטיים, אשר יכולה להתריע ביעילות רבה על סוגי מגע שונים ומחירה זול מאד. כמו כן, הוצגה מערכת בינה מלאכותית מורכבת, אשר יכולה לשמש לאימון אוטיסטים בקשרים חברתיים וכן לאימון טייסים.
השגריר הסביר את החשיבות הרבה שיש לשגרירות לפיתוח קשרים עם המוסדות האקדמיים החשובים בישראל, וגם לפיתוח הקשרים עם כל קשת האוכלוסיות במדינה. השגריר הביע את התרשמותו מהרמה המדעית של המחקר, "אנו מעודדים חברות אמריקאיות להשתלב בישראל, ובייחוד באוכלוסיות קצה. כאן במרכז האקדמי לב ישנו ייצוג רחב לחברה הישראלית, ולחלק מהסטודנטים לא היו את כל הכלים הנדרשים כדי להצליח בלימודים כשהם החלו ללמוד במרכז. כאן הם רכשו את הכישורים הנדרשים ואת האפשרות להשתלב בשוק התעסוקה. זו רמה מרשימה מאד, ואני מאמין שרבים מהסטודנטים יגיעו רחוק בתעשייה, באקדמיה ובצבא. נשמח מאד לקדם שיתופי פעולה שונים, ולקדם יחד יוזמות טכנולוגיות וחברתיות שונות".
"שיתוף הפעולה עם השגרירות יסייע להרבה מיזמים שצומחים כאן, ויכול לקדם חדשנות טכנולוגית רבה", אמר פרופ' חיים סוקניק, נשיא המרכז האקדמי לב. "אנו גאים מאד ברמה האקדמית כאן, וכן בפסיפס החברתי המיוחד שנוצר כאן. הסיוע של השגרירות במטרה המדעית והחברתית שלנו הוא ממש במקום, ואני מאמין שהרבה שיתופי פעולה יצאו מכאן לאחר יום זה".