
במפלגת "יש עתיד" תוקפים הערב (ראשון) בחריפות את ראש הממשלה בנימין נתניהו, בעקבות החלטתו להעלות את שכר המינימום ולהעביר תקציבים להתיישבות ביהודה ושומרון שלושה חודשים לפני הבחירות לכנסת.
"ראש הממשלה יחד עם שר הביטחון העביר את התוכנית להפניית מאות מיליוני שקלים להתנחלויות לטובת בניית כבישים לתפוח ויצהר ומבני ציבור באיתמר ובהתנחלויות המבדדות ובניית מרכז מבקרים בשומרון. זאת לאחר ששר הביטחון לא התבייש ואמר בפה מלא כי מאז ששר האוצר יאיר לפיד פוטר מהממשלה ניתן להעביר כספים בקלות לטובת ההתנחלויות".
ב"יש עתיד" טוענים כי כשיאיר לפיד שימש כשר האוצר, הוא מנע את ההעברות הכספים להתנחלויות. "זה כסף מבוזבז שצריך אותו לבאר שבע, צריך אותו בקריית שמונה, וצריך אותו בעוטף עזה", אמר.
נזכיר כי יו"ר "יש עתיד" פנה הבוקר ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין על מנת לבחון את חוקיות ההעברות הכספים בתקופת בחירות.
גם בנושא העלאת שכר המינימום תוקפים במפלגתו של לפיד את ראש הממשלה נתניהו. ''זה אותו ראש הממשלה שחברי הכנסת שלו הודו היום בפה מלא שהליכוד זנח את הנושא החברתי-כלכלי. זה אותו ראש ממשלה שמכהן כבר שש שנים ולא עשה דבר וחצי דבר להורדת יוקר המחיה. יש עתיד תמשיך להוביל את השינויים הגדולים במדינת ישראל, רק הפעם בלי נתניהו", הוסיפו.

