
דירקטוריון קרן לנדאו התכנס היום (שני) והחליט שלא להעניק את פרס לנדאו לשירה 2014 למשורר יצחק לאור.
ההחלטה התקבלה בעקבות החשדות נגד לאור ששמו נקשר בעבר לתלונות על הטרדות מיניות.
בשבוע שעבר החליט דירקטוריון קרן לנדאו של מפעל הפיס לבטל את החלטת ועדת הפרס ולהחזיר את הדיון לוועדה על מנת שתשקול מחדש את המלצתה, אלא שלאחר שחברת הועדה גילית חומסקי החליטה לפרוש מהועדה בשל חששה כי לא יבוטל הפרס, פורקה הועדה וההחלטה חזרה לדירקטוריון שכאמור החליט הבוקר שלא להעניק ללאור את הפרס.
נזכיר כי הפורום המשפטי למען ישראל פנה למפעל הפיס בבקשה לשקול מחדש את מתן הפרס בשל העובדה שנאור הוא איש שמאל.
במכתב ששלח עו"ד יוסי פוקס, יו"ר הפורום, נכתב "השופטים התעלמו מכך שמדובר באיש שמאל רדיקלי, חבר בארגונים אנטי ישראליים, בעל עמדות פוסט ציוניות, סרבן שירות אשר מגיב למציאות הקיומית וההיסטורית בעיקר בדרך של קריאה לסרבנות והסתה נגד הציונות הדתית".
בפורום המשפטי למען ישראל מברכים על ההחלטה לבחון מחדש את מתן הפרס ללאור. "מפעל הפיס הוכיח כי הוא קשוב לכאב הציבור. לאור הוא דמות שאיננה ראויה לפרס ממדינת ישראל או מכל גוף אחר מטעמה. מדובר באדם שהתלונות שהוגשו כנגדו מכתימות אותו ופעילותו כנגד המדינה היתה רק מבזה את נותני הפרס".
בפורום מקווים כי ועדת הפרס שתדון בשירת לאור "תבין את הצרימה הנוראה במתן פרס למשורר שאינו ראוי לכך ותוציא מידיו את הפרס סופית".