העוני מתעצם
העוני מתעצםצילום: נועם רבקין פנטון. פלאש 90

חה"כ לשעבר צ'רלי ביטון, לשעבר מנהיג הפנתרים השחורים, אומר לערוץ 7 כי בעיית העוני מעולם לא הטרידה את הפוליטיקאים מהימין ומהשמאל.

"כולם אשמים, לאף אחד לא אכפת כולל לפיד שכביכול מתגאה שניסה למצוא פתרונות", קובע ביטון.

לביטון יש בטן מלאה על הנשיא לשעבר שמעון פרס, "זה מקומם שפרס מדבר על בעיות העוני, עוני מעולם לא הטריד אותו, הוא רק עשה מסיבות יום הולדת ושיפץ את בית הנשיא ארבע פעמים בשבע שנים, זה לא זעזע אף אחד. קרן פרס לשלום יתנו אלפים לפלשתינים שרוצים להתאשפז בישראל, אבל כשאנחנו פנינו אליהם לערוך בר מצוות לילדים עניים בבית הנשיא נעננו בשלילה".

"היינו עושים בר מצוות אצל משה קצב, אבל מאז ששמעון פרס נכנס לבית הנשיא הם דחו אותי, אז פתאום הם מדברים על עוני. לעשות בר מצוות לילדים עניים שאין להם כסף לקנות תפילין זה לא עוני", מוסיף ביטון.

לדבריו הפערים בישראל הם עצומים, "אני מאשים את כל ממשלות ישראל, גם את ביבי, לפיד ואולמרט, כל אלה עשו רק כדי להגדיל את הפער, זה כואב ועצוב, ואולי זה טוב שסוף סוף מדברים על בעיות העוני, אולי זה יעלה לסדר היום".