פינוי פצועים. ארכיון
פינוי פצועים. ארכיוןפלאש 90

חייל צה"ל נפצע באורח קשה (רביעי) מירי לעבר כוחות צה"ל שאבטחו עבודות מזרחית לגדר בדרום רצועת עזה, כך הותר לפרסום.

החייל פונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים סורוקה בבאר שבע. הודעה נמסרה למשפחתו.

הרמטכ"ל, רב אלוף בני גנץ, נאם בצהריים בוועידת התחזיות של "כלכליסט" בתל אביב והתייחס לתקרית הירי. "האי יציבות באזור מאפיינת באופן קבוע את החיים של צה"ל. אין לנו שום כוונה לאפשר לאתגורים האלה לעבור בלי מענה. הגבנו ונגיב בעוצמה שתידרש", אמר הרמטכ"ל. 

"לא באתי לאיים עליכם או לשחרר אמירות קשות", הדגיש גנץ, "אנחנו צריכים להודות שהמקומות שהיו יציבים לחלוטין במשך ארבעה עשורים, אחרי מלחמת יום הכיפורים הפכו פחות יציבים. סיני עם הפיגועים שראינו, התבססות הג'יהאד העולמי, סוריה שהתפרקה לגורמים וכל מה שקשור בלבנון".

בשעות הבוקר נפתחה אש צלפים לעבר כוח צה"ל שאבטח עבודות מזרחית לגדר בדרום רצועת עזה. בתגובה ביצע צה"ל תקיפות מיידיות לעבר מטרות של ארגון הטרור חמאס במרחב האירוע.  

במהלך חילופי האש חוסל מפקד ביחידת התצפיות של חמאס, תייסיר סמירי. בחמאס מאשרים את הידיעה. בנוסף, הפלסטינים מדווחים כי שני מחבלים נפצעו. זו תקרית הירי הקשה ביותר שאירע ברצועה מאז הסתיים מבצע צוק איתן. במקביל, הונחו חקלאים ישראלים שעבדו בקרבת הגדר להתרחק מהאזור באופן מיידי, עד להודעה חדשה.

מצה"ל נמסר כי מדובר באירוע חמור, שני בתוך שבוע, בו מופר השקט באופן בוטה, "צה"ל ימשיך להגיב בהתאם על כל ניסיון פגיעה בכוחות צה"ל ובאזרחי ישראל. על ארגון הטרור חמאס מוטלת האחריות לשמירה על השקט ברצועה".

המשטרה חסמה לבקשת צה"ל שני צירים באזור עוטף עקב תקרית הירי: הפנייה שמאלה מצומת גמא לקיבוץ עין השלושה וכיסופים סגורה, ומצומת מעון, הכביש המוביל לבית הספר נסגר לתנועה.