
מדינת הח'ליפות האסלאמית של דאעש שהוקמה בחלקים נרחבים של סוריה ועיראק ממשיכה ביישום קפדני של דת האסלאם, ובכלל זה בהוצאות להורג חוטאים ועבריינים.
בית המשפט האסלאמי בעיר אל-באב במחוז חאלב שבצפון סוריה גזר בשבוע שעבר דין מוות בעניינם של שני גברים שנמצאו אשמים בעבירות של הונאה כספית.
השניים, עבדאללה אל-חאג' עלי ומחמוד אל-חמווי, הוצאו להורג ולאחר מכן גופותיהם נצלבו בשתי כיכרות מרכזיות של העיר כמסר של הרתעה לציבור מפני אי קיום מצוות דת האסלאם.
על גופותיהם הצלובות נתלה שלט עליו נכתב, כי הנידון למוות נטל שלא כדין כספים מקרובי משפחה של עצורים בבית המשפט האסלאמי בהבטיחו להם במרמה לבטל את כתבי האישום נגדם או להקל בעונשם.
בשבועות האחרונים הוצאו להורג על פי גזרי דין של בית המשפט האסלאמי גבר ואישה נשואים שנאפו (הומתו בסקילה באבנים) וגבר שהורשע במעשה סדום (הושלך מגג בניין ונסקל באבנים). כמו כן,נכרתה יד של גנב וגבר ואישה שאינם נשואים והורשעו בניאוף הולקו בכיכר העיר.