ממשיך לזכות. הרב עובדיה יוסף
ממשיך לזכות. הרב עובדיה יוסףצילום: פלאש 90

זמן קצר לאחר שאלי ישי פרש מסיעת ש"ס, נחשפת הקלטה שנשמרה עד היום בכספות, בה תקף הרב עובדיה יוסף במילים חריפות את אריה דרעי, והסביר מדוע אינו רוצה להחזירו להנהגת ש"ס.

ההקלטה, שנחשפה בחדשות ערוץ 2, מתעדת שיחה בין הרב יוסף לכמה מקרובי משפחתו ועוזרו המסור, צבי חקק.

בשיחה התייחס הרב יוסף לאפשרות שדרעי יחזור להנהגת ש"ס והעריך, "אם ישימו אותו בראש הרשימה שלנו, 30-40 אחוז יברחו לנו". הרב יוסף ציין כי אין בכוונתו להחליף את ישי, "אם יש לי מישהו ישר, שעושה הכל מה שאני אומר לו. איך אני יכול לבגוד בו כשהוא שומע לי בכל דבר".

הרב יוסף הוסיף מילים קשות על דרעי ואמר, "שפטו אותו בבית משפט. למה לקחת מישהו גנב? למה לקחת מישהו מקבל שוחד?" הרב הוסיף והסביר, כי דרעי עצמאי מדי, "אני יודע מהניסיון שעבר, אריה עצמאי מדי. כמה פעמים דיברתי אתו, לא רצה לשמוע".

הרב יוסף התייחס למקרה שבו דרעי הוציא את אחד מבני המשפחה מעמדה כלשהי, וכינה אותו "רשע". הוא אף סיפר שאשתו, הרבנית, "בכתה בדמעות שליש" בעקבות המקרה. הרב יוסף הוסיף, כי אם דרעי רוצה "שיעשה לו מפלגה אחרת", והדגיש, "אני לא יכול לבגוד באלי ישי".

יו"ר ש"ס, אריה דרעי, מסר בתגובה לפרסום ההקלטה, "הערב הוא מסוג הרגעים שהשתיקה למרות שאינה משתלמת והיא קשה אך ברור לי כי היא רצונו של מרן בשמים".

ממטה ההסברה של תנועת ש"ס נמסר, "ידוע לכולם כי לפני כשנתיים בחר מרן להדיח את אלי ישי ולהחזיר את דרעי לראשות התנועה על מנת לחזק את ש"ס ולהחזיר עטרה ליושנה. אלי ישי היה מודע להבטחתו של מרן בפני עם ישראל להשיב את הפקדון לאריה דרעי ובעקבות זה היה מפיץ בקביעות שקרים ועלילות שווא נגד דרעי כדי למנוע את חזרתו,
הדברים המפורשים שמרן אמר בעת חזרתו של אריה דרעי מדברים בעד עצמם".

"דוקא בימים אלו שהציבור מצפה לאחדות, בחר האיש המכנה עצמו ״נאמן״ להוציא קלטת שבה הקליט את מרן במחשכים כאחרון החתרנים וניצל את האמון שניתן לו ע"י מרן. מר ישי רומס את כבודו של מרן אך ורק בשביל שנאה קנאה ונקמה. ומוכיח כי גם בחיי מרן בגד באמון שהרב נתן לו", הוסיפו במטה.