השר בנט בכנס
השר בנט בכנסצילום: דוברות הבית היהודי

יו"ר הבית היהודי, השר נפתלי בנט, השתתף אמש (שני) בכנס מועמדים שארגנו ח"כ שולי מועלם ופורום צפון.

בכנס השתתפו בנוסף יו"ר הסיעה ח"כ איילת שקד, סגן שר החינוך אבי וורצמן, סגן שר הדתות הרב אלי בן דהן, ח"כ מוטי יוגב, מנכ"ל הבית היהודי ניר אורבך, מזכ"ל תקומה אופיר סופר ומועמדים רבים.

"אני מתרגש להיות בתקופה הזאת", אמר השר בנט בתחילת דבריו, "זו שיבת ציון שהעם היהודי מתחבר ליהדות ולשורשים, שזה לא היה לפני 30 שנה. אם אני לוקח לקח מפרשת השבוע זה לשבור את המחיצות. אני רואה את כל עם ישראל פה. אני לא יודע מה זה המחיצות האלה. אנחנו המפלגה של המדינה, מפלגה של כל עם ישראל. איך עושים את זה? קמים בבוקר וחושבים על כל עם ישראל. זה הסוד".

"אין תנועה אחרת היום בארץ ישראל שכל כך אכפת לה וכל כך פועלת לפריפריה. והתוצאות בהתאם. אנחנו רואים פרץ אדיר של תורה ושל יהדות. מעיינות היהדות מתפרצים בכל המדינה. וזה קורה גם בהתנהגות שלנו. למשל, פתחתי מרכז עסקי בשנחאי. ואז שמתי מזוזה ובירכתי בשם ומלכות. למה? כי הכל קשור. אנחנו מדינה יהודית. לא מתנצלים על זה. גאים להיות מדינה יהודית. אמר לי יהודי חכם שהנשמה היהודית כבר שם, אנחנו רק חושפים אותה. איך עושים את זה? פשוט מפסיקים להתנצל".

השר בנט הוסיף "הבוקר ישב אצלי דיפלומט ממדינה ערבית. ואז כמו כולם אמר: אתה בבחירות וצריך לומר שאין מדינה פלסטינית, אבל אחרי הבחירות תצטרך לתמוך במדינה פלסטינית כדי להיות מקובל בעולם. הוצאתי תנ"ך ואמרתי: המצפן שלי זה התנ"ך. לא סקר ולא אם אהיה מקובל אצלך. לא נחלק את הארץ ולא את ירושלים. אין מה לדבר על זה לא לפני, לא בזמן ולא אחרי הבחירות".

ח"כ מועלם אמרה בכנס "כשנבחרתי לכנסת מה שאפשר לי מיד ביום השני אחרי שנבחרתי להגיד לנפתלי וניר שאני מקימה לשכה פרלמנטרית בצפון. זה מעיד לא רק על המחויבות שלי, אלא מחויבות של המפלגה. האמירה שלי היא שכל יום ראשון אני בצפון וכל פעם במקום אחר בצפון ובחלק השני של היום אני פוגשת בלשכה אנשים מהצפון. ולא פחות חשוב לשמוע את האנשים הפרטיים. היום הבית היהודי הוא כל חלקי החברה הישראלית ובתוך העולם הדתי על כל הגוונים שלו".

"הלשכה פה צריכה להיות של המפלגה, של כל חברי הכנסת. צריך לשים את הצפון במרכז העשייה שלנו, בתעסוקה, בחינוך, בדיור ובחקלאות ולא לתת לדור הצעיר לעזוב את הצפון", הוסיפה.