
הרב אמנון בזק מישיבת 'הר עציון' באלון שבות תוקף בחריפות את מיזם התנ"ך 929.
בדף הפייסבוק שלו כתב הרב בזק כי "הביקורת החריפה על תכני התוכנית 'תנ"ך 929' מצד הרב אבינר ואנשי חוגו הביאה אותי לפתוח את אתר התוכנית, ולנגד עינַי המשתאות התברר, שהביקורת כשלעצמה מוצדקת בהחלט (מבלי להיכנס כרגע לסגנון ולדברים שמסביב)".
הוא ציין כי האתר מביא במסגרת לימוד פרק יומי קבוצה של מאמרים קצרים, שחלקם טובים ומעניינים, אך חלקם הלא-מבוטל כולל דברים השמים ללעג ולקלס את דמויות התנ"ך ואת סיפוריו בשפה פרובוקטיבית וגסה (לדוגמה, במאמר הקשור לפרק של היום נכתב: "נח משתכר. דופק את הראש. מתחיל לרקוד על המוט של האוהל. עושה סטריפטיז"), וכן תכנים הכתובים מזווית ראייה 'אפיקורסית להכעיס' בעליל.
"אני רואה חשיבות בהיכרות עם ספרות רצינית על לימוד תנ"ך", כתב הרב בזק, "גם אם היא לא נכתבה על ידי מאמינים ובני ברית, תוך קבלת מה שניתן וראוי לקבל והתמודדות עם שאלות ענייניות שהלומד הדתי לא יוכל לקבל. אך דווקא משום כך חובה לבחור בסגנון מכובד ובתכנים רציניים, ולא בפופוליזם זול ובפרובוקציות חסרות ערך".
"חיבור עם ישראל כולו לתנ"ך הוא מגמה רצויה עד מאוד, ודווקא משום כך ההחמצה שיש באתר במתכונתו הנוכחית ממש מצערת: ניתן היה בהחלט להסתפק באותם מאמרים המבטאים את החיבור של המסרים החשובים של התנ"ך לחיינו, את העושר הספרותי הנפלא הטמון בו, את ההתייחסות לריאליה, לגיאוגרפיה ולהיסטוריה של התנ"ך, בשפה השווה לכל נפש, מבלי להזדקק לקריצה לז'אנר תקשורתי זול ומבלי לוותר על הכבוד לתנ"ך, המאפיין את רוב רובו של הציבור בישראל".
"מותר וחשוב גם לשאול שאלות קשות, כגון על המוסריות של המבול, אך לא ברור מה למשל הרעיון להשאיר שאלה כזו פתוחה ולסכם, כמו במאמר שהופיע אף הוא היום באתר: 'איזה מין אדם בורא בצלמו ובדמותו אלוהים כזה?'. טוב שיש רצון ללמוד 'תנ"ך ביחד', אבל לא במחיר מיותר כזה".
נזכיר כי לפני כשבועיים השיקו נשיא המדינה, ראובן ריבלין, ורעייתו, נחמה ריבלין, את מיזם 929 המציע קריאה בתנ"ך מזווית חברתית ישראלית. המיזם נקרא על שם 929 פרקי התנ"ך, שיקראו פרק אחד בכל יום וקריאתם תימשך שלוש שנים ותשעה חודשים.