לונדון לוחצת
לונדון לוחצתפלאש 90

משטרת לונדון הודיעה כי עצרה אדם בן 32 בחשד שריסס צלבי קרס וכתובות נאצה נגד יהודים בלמעלה מ־20 כלי רכב ובתים השבוע בשכונה היהודית סטמפורד היל, בצפון לונדון.

מקור במשטרת לונדון סיפר כי החשוד פנה בעצמו למשטרה, לאחר שנודע לו כי שוטרים חפשו אותו בביתו מספר פעמים במהלך היממה האחרונה.

"החשוד נכנס לתחנת המשטרה והודה כי הוא עומד מאחורי מסע הוונדליזם", אמר המקור. "במשטרה מעריכים כי האיש שנעצר קשור לאירועים האחרונים של ריסוס צלבי הקרס בגבעת סטמפורד", הוסיף.

החיפוש והמעצר באים לאחר שעשרות כתובות נאצה רוססו על בתים ומכוניות בשכונת סטמפורד היל בצפון לונדון בלילה שבין ראשון לשני. תושבים חרדים שהשכימו קום ביום שני השבוע הבחינו לתדהמתם בעשרות כתובות נאצה וצלבי קרס שרוססו במקומות רבים, וגרמו לתחושה קשה בקרב התושבים.

העסקן הר"ר ברוך בארד מראשי 'השומרים' ציין לשבח את עבודת המשטרה שעברה בית אחר בית ובדקה את מצלמות האבטחה ולאחר מכן עשתה עבודה מקצועית עד שעלה בידה לקבוע מי האיש, ואכן הגיעה אל ביתו, מה שהביא את האיש להסגיר את עצמו למשטרה.

מפקד המשטרה המקומית ג'אף בול אמר: "המשטרה לא תעבור לסדר היום על אירועים אנטישמיים וגזעניים מכל סוג שהוא. נעשה כל שביכולתנו ללכוד את הפושעים ולהעמידם לדין, ונחזיר לתושבי השכונה את הבטחון".