כבר אי אפשר להיות עצוב? טיבי
כבר אי אפשר להיות עצוב? טיביפלאש 90

ח"כ אחמד טיבי הגיע היום (שבת) יחד עם מנהיגים מוסלמים נוספים למתחם הר הבית במסגרת חגיגות הולדת הנביא מוחמד.

"אל-קודס (ירושלים) ערבייה והיא בירת פלסטין, ואל-אקצא הוא מקום תפילה למוסלמים", הצהיר טיבי במהלך האירוע.

במהלך האירוע הניף טיבי דגל אש"ף. 

"התהלוכה היא מסר של חירות ושלום ורצון להשתחרר מהכיבוש כדי לזכות בחיים נורמליים וחופשיים. התהלוכה הסתיימה במסגד אל-אקצה שהוא פנינת הכתר של ירושלים, שתהיה בירת פלסטין", הצהיר.

המתמודד בפריימריס בבית היהודי, דני דיין, אמר בתגובה "מפכל המשטרה אמר לפני חודש כי לא יאפשר לח"כים שמתסיסים לעלות להר הבית אבל היום שח"כ טיבי עלה למקום הקדוש עם דגל אש״ף כדי להתסיס ולהלהיט את הרוחות החליט המפכל לשתוק".

"כמו גם בוזי וציפי, זהבה וכל אותם מנהיגי שמאל שיודעים היטב להאשים את ישראל בכל מלחמה במזרח התיכון. דנינו ממשיך היום במקום להסתה ולהון פוליטי".

ד"ר רונן שובל, המתמודד בבית היהודי, אמר "ח״כ טיבי מתסיס את האווירה ומעודד אלימות. עלינו להניף לאלתר את דגל ישראל בהר הבית, להחיל את הריבונות הישראלית, ולעצור את כל אלו החותרים תחת המדינה ומעודדים אלימות", אמר.

ח"כ ניסן סלומינסקי יו"ר ועדת הכספים (הבית היהודי) אמר "רק במדינת ישראל מרשים לח"כ להניף בהר הבית את דגל פלסטין, אך כאשר מראים סממן המתקרב לדת היהודית – ננזפים , מורחקים ואף נעצרים! אני מתמלא חלחלה מלחשוב מה היו עושים לי אם הייתי מעז להניף בהר הבית את דגל ישראל, אותו תלו הצנחנים בשחרור הכותל המערבי".

שרה אליאש, המתמודדת גם היא ברשימת הבית היהודי לכנסת, מסרה "כמי שנעצרה לפני כשנה בעליה להר הבית על כך שהעזתי למלמל פרק תהילים אני מוחה בתוקף על שהתאפשר לטיבי לעלות להר ולהסית. כל מי שרוממות הדמוקרטיה בגרונם חייבים למחות בתקיפות על האפליה הבוטה והמרה כלפי היהודים במקום הקדוש להם ביותר", ציינה.

אליאש נעצרה בעבר לאחר שבעומדה מול מקום קודש הקודשים התרגשה ומילמלה "עומדות היו רגלינו בשערייך ירושלים". איש וואקף שהיה במקום סימן לשוטרים ואלה עצרו אותה.