
מחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז תל-אביב הגישה היום (ראשון) לביהמ"ש המחוזי בתל אביב כתב אישום נגד צחי כהן, שניהל בעבר את תיק המניות של "עמיתים – קרנות הפנסיה הוותיקות שבהסדר".
כתב האישום מייחס לכהן עבירות של תרמית בניירות ערך, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים בתאגיד ועבירת איסור הלבנת הון.
יחד עם כהן, נאשמים אחותו וגיסו, קרן ויוסף גרצ'יקוב, בביצוע בצוותא של עבירת מרמה והפרת אמונים בתאגיד ועבירת איסור הלבנת הון.
לפי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד אסף עיסוק, לפני שרכש מניות עבור עמיתים, הקדים ורכש כהן את אותן מניות בשערים נמוכים יותר לחשבונות פרטיים בשליטתו. בהמשך, ולאחר ששער המניה עלה עקב ביצוע רכישות מסיביות של אותן מניות לחשבונות עמיתים, מכר כהן את המניות מהחשבונות הפרטיים בשער גבוה יותר, כאשר במקרים רבים המניות נמכרו ישירות לחשבונות עמיתים בעסקאות מתואמות.
בפעילות זו הפיק כהן במרמה רווחים בסך של כ-7.7 מיליון ש"ח, כאשר חלק מהרווחים הופקו על חשבון כספי החוסכים בקרנות הפנסיה.
הנאשמים האחרים אפשרו לכהן לפעול מחשבונם ולמשוך את רווחי המרמה, ואף נהנו מחלק מהרווחים בעצמם. על פי כתב האישום, כהן ניצל את תפקידו, מעמדו וסמכויותיו, ורתם את הפעילות המוסדית וכספי החוסכים בקרנות הפנסיה לטובת השאת רווחים לעצמו ולנאשמים האחרים.
התיק נחקר על ידי מחלקת חקירות מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך.
