יו"ר הבית היהודי השר נפתלי בנט ממשיך להעניק גיבוי מלא ללוחמי גבעתי ושאר חיילי צה''ל שלחמו ב''צוק איתן''.

"חטיבת גבעתי במבצע צוק איתן פעלה בגבורה, בחתירה למגע, מה שלא תמיד ראינו לפני כמה שנים בלבנון השניה, בעמידה במשימה בכל מחיר''.

לדברי בנט בכנס בחירות של ח"כ מוטי יוגב בגבעת שמואל, ''באותו יום שישי שחור שהדר גולדין נחטף בהיתקלות ונהרגו שני לוחמים, בפני סיירת גבעתי עמדו שתי ברירות: אפשר היה להגיד 'נחטף, נעשה נוהל חניבעל, נירה קצת באוויר'. אף אחד לא יעמיד אותם לדין על זה. יגידו שעשו מאמץ.

''אבל המח"ט בחר בדרך הנכונה להפוך כל אבן מיד, לחתור למגע, והוא פרץ קדימה, סגר את כל האזור. הגיע לצערנו לחפצים ולבגדים של הדר גולדין ז''ל ונמנע מצב שהוא נעדר ואנחנו יודעים שהוא נפל. לצערנו לא הגענו אליו חי, אבל רק בגלל אותה נחישות זה נמנע''.

"ואז המבצע נגמר ופתאום החטיבה תחת מתקפות בלתי פוסקות וחוקרים את המח''ט באזהרה. על מה?", שאל בנט, ''כמובן אחרי הכותרות הענקיות, בקול דממה דקה מודיעים שהוא בעצם פעל בצורה תקינה. אבל הכותרות הן 10 בסולם ריכטר, וההבהרות הן רק 4 בסולם ריכטר. אף אחד לא רואה את זה''.

בנט הדגיש כי חייב להתבצע תחקיר נוקב על מנת להשתפר אך בשום אופן לא לפתוח בחקירת מצ''ח נגד הלוחמים.

את כנס הבחירות בגבעת שמואל פתח תא"ל במיל' יהודה דובדבני, מפקדה הראשון של חטיבת גבעתי ששיבח את מפלגת הבית היהודי ואת הציונות הדתית. הוא סיפר כי "את חטיבת גבעתי הקמתי בעזרת ישיבות ההסדר" וגיבה את מח"ט גבעתי, "עופר וינטר הוא בוגר החינוך הציוני דתי, אדם משכמו ומעלה ומפקד מצויין".

ח"כ איילת שקד שנכחה בבכנס אמרה כי "המתמודדים בפריימריז צריכים לעבוד קשה ולהיבחר בזכות אמון הציבור''. היא סיפרה כי "בתור יו"ר הסיעה ובתור חברה בהנהלת קואליציה נתקלתי בכמה סוגי ח"כים. יש כאלה שעובדים קשה בפתרון בעיות בועדות ויש חברי כנסת יסודיים.

''יש חברי כנסת שרוב הזמן מתעסקים ביחסי ציבור ויש ח"כים שיודעים לעשות תקשורת. מוטי יוגב שייך לסוג הכי טוב. הוא עבד מאד קשה בוועדות. יש על מי לסמוך - הוא עשה עבודה מצויינת בחקיקה חברתית ובועדת המשנה ליהודה ושומרון.  אנחנו צריכים בסיעה אנשי עשייה ואנשי עבודה כמו מוטי. מקווה שנמשיך לעבו ביחד".

ח"כ יוגב התייחס לבחירות ולהצהרות האחרונות של מפלגת יש עתיד. "טוב שהקדנציה הזו התקצרה. עם עץ הערכים של 'יש עתיד' אין עתיד לעם ישראל. 'יש עתיד' שכחו מאין באנו וניסו למחוק את הזהות היהודית. לא הכירו במצוקות החברה הישראלית וביקשו לחוקק את חוק מע"מ 0 לעשירים בלבד, הם ביקשו לקצץ את תקציב צה"ל ובכך לסכן את ביטחון ישראל.

''עם הבית היהודי יש עתיד יהודי וציוני-חברתי וביטחוני לעם ולמדינת ישראל", סיכם יוגב.