בעוד כחמישים איש ואישה מתמודדים על מקום ברשימת הבית היהודי לכנסת יש גם מי שקורא תיגר על מנהיגותו של השר נפתלי בנט. הרב שמעון אור הגיש אתמול (שלישי) את מועמדותו לכהונת יו"ר 'הבית היהודי'.
בראיון ליומן ערוץ 7 מספר הרב אור על במוטו שאותו הוא מבקש להוביל בהתמודדות זו, התמודדות שלפי שעה, ימים בודדים לפני הבחירות עצמן, אינה זוכה לתשומת לב ציבורית או תקשורתית.
לדבריו לנוכח מספרם הגדול של מתפקדי המפלגה מתברר כי פוטנציאל הבחירה גדול מאוד "וחייבים להציב להם אלטרנטיבה שיוכלו לבחור בה". לטעמו מהלך זה של הצבת אלטרנטיבה בתוככי המפלגה מול מנהיגותו של נפתלי בנט היא הצעד הנכון ולא הקמת מפלגות חדשות או יצירת שותפויות פוליטיות עם "אנשים שהם לא באג'נדה שלנו", כלשונו.
לדבריו לא הצורך הדמוקרטי בהתמודדות הוא שמביא אותו להתמודד אלא הצורך בשינוי השיח הערכי יהודי שבו לטענתו מתנהלת מפלגת 'הבית היהודי'. הרב אור סבור כי בעבר החיבור בין הדת למדינה התקבל כתרבות יהודית תורנית אך "מה שקרה בשנתיים האחרונות זה שגלשנו לכיוון של מפלגה מסורתית ימנית וזה דבר שאסור שיקרה. אני רוצה להחזיר את התורה להיות גורם תרבות שיוצב בפני אזרחי ישראל".
הרב אור מביע התנגדות עקרונית למדיניות הסטטוס קוו, הפשרות והנגשת שירותי הדת לציבור הרחב. לטעמו גישה שכזו מקרינה רגשי נחיתות של שומרי המצוות בפני שאר חלקי העם. לדבריו על המפלגה להיות גדולה וכזו הפונה לקהלים רחבים ככל הניתן אך לא מתוך הצנעת היהדות וייפויה אלא מתוך אמירה תורנית רוחנית ערכית ברורה.
"אם אנחנו יכולים להוביל אנחנו צריכים להוביל עם מה שמאפיין אותנו ולא להפוך למסורתיים", אומר הרב אור וכשהוא נשאל אודות דברי הרב דרוקמן והרב בן דהן ולפיהם ענייני הדת והמדינה מוכרעים על ידי ועידת רבנים שעל פי הכרעותיה מתקבלות החלטות, הוא אומר כי הוא "מכיר את התפיסה הרבנית שמחוברת לבית היהודי בהנהגה הנוכחית. יש תפיסה של שלושים שנה שצריך להתחבר לציבור דרך המישור הנמוך – דרך נושאים לאומיים כמו גבורה יהודית, חברה וכו' ולהביא מקורות יהודיים וכו' כדי להאהיב את התורה על הציבור. זו למעשה הדרך שבה נקטנו שלושים שנה בלי לגעת בקונפליקטים הבעייתיים. הדרך הזו לא מצליחה. היא מחביאה את הצד שמאחד את התורה והופכת אותה לכלי לאומי וחברתי. צריך להעלות על פני השטח את הנושאים שבהם יש קונפליקט ולהפוך אותם לגורם המחולל. יש מערכת רבנית שבנט סמוך עליה אבל הדרך הזו צריכה להתחלף"
ומה באשר ליכולותיו הפוליטיות כמי שרוצה להנהיג? הרב אור לא מתכחש לכך שהנושא הזה מעט חלש אצלו. הוא מזכיר את עשייתו התורנית והחברתית בגרעין שהקים לצד תנועת 'תורה מנהיגה' שמייצרת את החזון, אך עם זאת "בנושא הפוליטי אצטרך להשתפשף בו", אך לטעמו כאשר יוכל להציב את היעד והחזון יוכל להיעזר באישים שונים בפן הפוליטי לקידום חזון זה.
הרב אור נשאל אם יוכל להציג רבנים ואישי ציבור התומכים בו ובמהלך שהוא נוקט. הוא מודה שאינו יודע על עמדותיהם של אלה, ומספר כי שוחח עם כעשרה ראשי ישיבות אך גם בשיחה זו הקפיד שלא לבקש את תמיכתם מאחר וידוע לו שבהיותם אנשי מעשה הם לא ימהרו לתמוך במי שמתחיל מהלך, וזאת מסיבותיהם השונות.