
ח"כ משה גפני (יהדות התורה) שיגר היום מכתב לראש הממשלה, בנימין נתניהו, והלין על 'ההתנכלות הממשלתית' כלשונו, נגד הציבור החרדי.
גפני שהאשים במכתבו את אנשי הבית היהודי כתב כי "המשרד לאזרחים ותיקים קובע בימים אלו קריטריונים לתמיכה במוסדות ציבור המקיימים מרכזי העשרה בתחום המורשת היהודית - ציונית לאזרחים ותיקים כאשר כבר בכותרת המבחנים מכוון המשרד למוסדות ציוניים דתיים ולא לחרדים. אף בקריטריונים עצמם בתנאי הסף ובמסמכיה - היא פועלת בתחומי המורשת היהודית - ציונית, באופן עקרונות חלוקת התקציב מספר המשתתפים הקבועים הרשומים הכולל ומספר הנשים מתוכם (80%), כלומר תינתן עדיפות גבוהה למוסדות בהם לומדים נשים וגברים יחד, כלומר שוב הציונות הדתית ולא החרדים, ואף בהמשך נכתב כי קיום סיור לאתרי מורשת, כאשר הכוונה היא הפגיעה במוסדות החרדים כפי שנקבע בתלמידי חו"ל".
גפני הביא דוגמא וציין כי "בטיוטת מבחני תמיכה של המשרד לשירותי דת במוסדות ציבור המקיימים פעילות של רב בקהילה נקבע מקדם של שירות צבאי לאומי, המשמעות היא כי בכל קהילה שבה יתמודד רב מהציונות הדתית ורב חרדי, ייבחר רב מהציונות הדתית והרבנים החרדים יימחקו, לא יהיו יותר רבנים חרדים בקהילות במדינת ישראל".
בפנייתו כותב ח"כ גפני לראש הממשלה, "כל זה נעשה בשעה שמפלגת 'יש עתיד' בראשות יאיר לפיד איננה בקואליציה והוכיח סופו על תחילתו כי את הגזירות נגד הציבור החרדי עשו אנשי הבית היהודי והם ממשיכים זאת בימים אלו אף שאנו מצויים בערב בחירות שבהם, על פי החלטת היועץ המשפטי לממשלה, לא נעשות פעולות עקרוניות כל שהן".
"בכלל, היהדות החרדית תיאלץ לשקול האם יש בסיס לשותפות עם הבית היהודי שאינם יודעים שובעה בלקיחת כסף ציבורי ובפגיעה שאיננה מפסיקה בציבור החרדי".