
הספין מתפוגג? חבר הכנסת לשעבר אריה דרעי צפוי לחזור להנהיג את תנועת ש"ס כבר בתחילת השבוע הבא - כך מגלים היום (חמישי) גורמים במפלגה.
לדברי הגורמים, לפי שעה לא ברורה הדרך בה יבחר דרעי להודיע על המהלך, אולם ההחלטה כבר בשלה, והיא מתוכננת לצאת לאור כבר בפתח השבוע הקרוב.
עוד הוסיפו הגורמים, כי דרעי מגיע לשבוע הבא לאחר שבועיים של פגישות מרתוניות עם ההנהגה האשכנזית וגורמים מטעמה, ובכללם חברי כנסת שהעמידו אותו על חשיבות "הצלת" עולם התורה וכדי לשמר את כוחה הפוליטית של הנציגות החרדית בכנסת.
על פי דיווח באתר החרדי 'כיכר השבת', הבוקר נועד יו"ר יהדות התורה ח"כ יעקב ליצמן עם אריה דרעי והפציר בו לחזור לראשות ש"ס כדי שלא לאבד מנדטים לחזית החרדית.
נזכיר בתחילת השבוע התראיין דרעי לאילנה דיין בתוכנית 'עובדה' שם רמז על חזרתו הצפויה ואמר כי "רק חמור לא משנה דעתו". הוא על הרקע למכתב ההתפטרות שלו ממפלגת ש"ס. "כשכתבתי את המכתב חשבתי שאני צריך להתפטר ושש"ס צריכה לצאת לדרך חדשה", אמר דרעי והוסיף כי "אשתי היחידה שידעה מעניין המכתב".
הוא גילה כי ידע על קיומה של הקלטת הדרמטית שפורסמה לפני כשבועיים מזה מספר שנים, אך רק לאחרונה, עוד טרם פורסמה, התוודע לתוכנה. "לפני חודש ידעתי על התוכן, לאחר שאלי ישי השמיע אותה למספר רבנים, אך לא העלתי על דעתי שהקלטת תצא החוצה".
כשסיפרו לדרעי על הקלטת הוא נפגע באופן אישי אך החליט שלא להגיב, "יכולתי לעמוד באותו לילה ולהפריך את הקלטת אך זה לא היה הנושא". על תוכן הקלטת אמר דרעי, "צריך להבין את הסגנון של מרן. זו השפה שלו כשאומרים לו 'אריה דרעי אומר שמכשפים'. גדלתי אצלו מגיל 16''.
"אני מוכן שימשיכו להגיד עלי את כל ההשמצות ולא אגן על עצמי כי אז אני נכנס למלכודת שרצו להכניס אותי. אני יודע דבר אחד - שלא הייתי הרבה שנים בעשייה הציבורית ומרן החזיר אותי בחזרה וזכיתי שבשעת יציאת נשמתו ידו היתה בידי, זה אבא שלי ואני מקבל אותו כמו שהוא''.
