בנט באשקלון
בנט באשקלוןיוני קמפינסקי

יו''ר הבית היהודי, השר נפתלי בנט, תקף הערב (חמישי) בחריפות את חברי הכנסת יאיר לפיד, יצחק הרצוג וציפי לבני, בעקבות הביקורת שהשמיעו נגד מפלגת הבית היהודי, שחבריה הביעו התנגדות לחוק שיאפשר נישואין של בני זוג מאותו מין.

בנט הדגיש בתחילת דבריו כי הוא דתי חובש כיפה וכי היהדות לא מכירה בנישואים חד מיניים כמו שאינה מכירה באכילת בשר וחלב יחד אך יחד עם זאת הדגיש כי החד מיניים הם בני אדם בעלי זכויות לכל דבר אך לא בחקיקה המנוגדת ליהדות ולהלכה.

בנט העביר מסר לתוקפים משמאל, לפיד לבני והרצוג, ש"עושים סיבוב" על הפרשה ומנסים לתקוף את הבית היהודי, "אם זכויות החד מיניים חשובות לכם- תודיעו עכשיו שלא תיכנסו לממשלה שלא תחוקק חוק שיאפשר נישואי זוגות חד מיניים כחודש מיום כינון הממשלה'', אמר בנט.

''באותה הזדמנות תסבירו גם מדוע לא הצבעתם בעד החוק עבור זוגות חד מיניים שעלה רק לאחרונה. אבל זה לא יקרה- מפני שאתם מעוניינים לכונן ממשלה עם החרדים ותהיו נכונים לוותר על כל עמדותיכם בשביל כיסא", הוסיף יו"ר הבית היהודי.